Cynthia Calvillo udolala veteránku Jessicu „Evil“ Eye a řekla si o post vyzyvatelky

Cynthia Calvillo udolala veteránku Jessicu „Evil“ Eye a řekla si o post vyzyvatelky zdroj: Profimedia

Mladá bojovnice poprvé zápasila v muší váze a hned porazila druhou ženu v žebříčku.

Jessica „Evil“ Eye byla ještě donedávna považována za druhou ženu v žebříčku muší váhy, hned za neporazitelnou šampionkou Valentinou Shevchenko. S tou se Eye utkala minulý rok a výsledkem byl brutální knockout highkickem, při kterém jí Shevchenko málem ukopla hlavu.

I přes ne úplně příjemný zážitek, který ji Shevchenko přichystala, se ale chtěla Eye vrátit do boje o titul co nejdřív. V dalším zápase slavila výhru nad Viviane Araújo a teď se jí do cesty za titulem postavila mladá a nebezpečná Cynthia Calvillo, která do muší váhy přestoupila z nižší slámové váhy a na svém kontě měla 8 výher a jedinou porážku.

Obě bojovnice byly ze začátku prvního kola opatrné. Jessica začala okupovat centrum oktagonu, ale Calvillo si několika rychlými útoky dokázala získat respekt. Nicméně Jessica byla v kontrování poměrně úspěšná a především její jab byl velice přesný a dokázal Cynthii zastavovat. Ta ale dokázala vytáhnout hezký highkick, který Jessicu trefil, nicméně postrádal tvrdost, aby ji dokázal více ublížit.

Taktika od Eye začínala být jasná. Snažila se kontrovat Cynthii kdykoliv se její soupeřka o něco pokusila a většinou se jí to dařilo. Bylo ale vidět, že ani jedna bojovnice nejde do výměn naplno a šetří se na zbývající čtyři kola.

Ve druhém kole Cynthia začala být aktivnější a dokázala Jessicu vzít na zem. Jessica se sice po chvíli dokázala zvednout, ale Cynthia se kolem ní hned omotala a dostala se jí na záda, kde se snažila o svoji specialitu ala rear naked choke a zároveň Jessice rozdala několik dobrých úderů. Nakonec Jessicu Eye zachránilo konec kola, ale bylo jasné, že jí obrana na zemi dost vyčerpala.

Ve třetím kole sice Eye byla znovu v centru oktagonu, ale už to byla spíše Cynthia, která byla na lovu a Jessicu pronásledovala. Ke konci kola si Cynthia zkušeně počkala na velký úder od Jessicy, potopila se pod něj a vzala Jessicu na zem, kde jí opět vylezla na záda. Do konce kola už ale nezbývalo moc času a tak Jessica zase přežila.

Ve čtvrtém kole Cynthia hned na začátku kola zachytila kop od Jessicy a znovu jí vzala na zem. Okamžitě jí znovu vlezla na záda a začala pracovat na škrcení. Tentokrát se ale Eye dokázala po dvou minutách dostat znovu na nohy a začala Cynthii pronásledovat. Ta už nevypadala tak čerstvá jako na začátku a Jessica dokázala rozdat několik dobrých direktů a jabů.

V pátém kole se každá bojovnice snažila urvat kolo pro sebe a nedala té druhé nic zadarmo. Obě měly dobré momenty a navzájem si darovaly několik dobrých výměn. Na konci kola Cynthie znovu vzala Jessicu na zem a dala jí několik hammerfistů. Poté ji chtěla uškrtit na Peruvian necktie, ale to se jí nepovedlo. Jessica dokázala vstát, ale do konce kola už se nic moc nestalo.

Především díky skvělému grapplingu a takedownům se nakonec Cynthii podařilo urvat cenné jednomyslné vítězství na body a odvézt si skalp Jessicy Eye.

Muší váha tak právě získala novou vyzyvatelku. Ale jak správně řekl komentátor Paul Felder, problém je, že na vrcholu divize vládne tvrdou rukou Valentina Shevchenko, která se zdá být v současné době neporazitelná a je o několik úrovní výš než všechny její soupeřky.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články