„The Italian Dream“ Marvin Vettori udělal co slíbil a Karla Robersona uškrtil hned v prvním kole

„The Italian Dream“ Marvin Vettori udělal co slíbil a Karla Robersona uškrtil hned v prvním kole Marvin Vettori | zdroj: Profimedia

Velká rivalita a velká slova provázela oba dva bojovníky v jejich nadcházejícím MMA zápase. Své Slovo ale splnil jen italský bijec.

Nevraživotst mezi Američanem Karlem Robersonem a „italským snem“ Marvinem Vettorim, nebyla jen na oko. Ti dva se opravdu nemají rádi a hlavně Vettori měl s Robersonem velký problém. Vyčítal mu neprofesionalitu a aroganci, když v březnu ze zápasu odstoupil pouhých pár hodin před utkáním, kvůli zdravotním problémům, které byly způsobeny děláním váhy. Oba se poté málem porvali už v lobby hotelu, ale naštěstí si počkali ještě pár měsíců a vyřešení svých sporů nechali do oktagonu.

Roberson je na střední váhu opravdu dost velký a ani teď se mu váhu nepodařilo udělat. Převážil o více než 2 kila a musel tak svému soupeři dát 30% ze své výplaty. Vettori jej za to chtěl potrestat a sliboval mu „tak brutální bití, jaké jen zvládne“.

Navzdory vzájemné agresi začali oba borci opatrně a ani jeden nechtěl jít do přestřelky naplno. Oba dva bojovali v obráceném gardu a po chvilce „oťukávání“ se Roberson odhodlal k takedownu a vzal Vettoriho na zem. Ale ne na dlouho. Vettori hned vstává a je to naopak on, kdo vzal Robersona okamžitě na zem a usadil se mu v halfguardu.

Roberson se ale také dokázal zvednout a Vettori jej chytil do guillotiny a začal jej ve stoje škrtit. Karl Roberson ale vytáhl akrobatický kousek. Vyskočil a nohama se odrazil od pletiva, čímž dokázal Vettoriho povalit a dostal se z guillotiny ven. Vettori se hned zvedl a znovu natlačil Robersona na klec, kde jej opět povalil na zem a spustil na něj baráž úderů. Tu ještě Roberson dokázal přežít, ale Vittori mu přešel na záda a našel si skulinu pod Robersonovou bradou, kde mu nasadil rear naked choke. To už bylo na Robersona moc a zápas odplácal.

Vettori byl z výhry, kterou věnoval svému dědečkovi, který nedávno zemřel, očividně nadšený a po vzoru Conora McGregora si řekl o bonus za výkon večera, když na šéfa UFC Danu Whitea z oktagonu zavolal: „Dano, 50 táců, zlato!“

V pozápasovém rozhovoru uvedl, že posledního půl roku v podstatě nepřetržitě trénoval a neměl v úmyslu odejít bez výhry.

„Od ledna jsem neměl ani pivo. Trénoval jsem opravdu tvrdě a tohle je moje odměna,“ řekl Marvin Vettori. Svůj plán má přitom jasně daný: „Chci znovu vylézt nahoru a znovu bojovat s Adesanyou. Minule to bylo hodně těsné a chtěl bych s ním bojovat znovu.“

Vettoriho výkon byl opravdu dobrý a pravděpodobně by si bonus za výkon večera zasloužil. Na souboj se šampionem Israelem Adesanyou, s kterým už v minulosti prohrál na split decision, si ale pravděpodobně bude muset zatím stoupnout do poměrně dlouhé řady.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články