Skvělá ukázka moderního MMA. Andre Fili porazil Charlese Jourdaina v tvrdém a rychlém zápase.

Skvělá ukázka moderního MMA. Andre Fili porazil Charlese Jourdaina v tvrdém a rychlém zápase. zdroj: Profimedia

Tvrdý, ale technický zápas v pořádném tempu předvedli na turnaji UFC v pérové váze Andre Fili a Charles Jourdain

I přestože je Andre Filimu teprve 29 let, je to už UFC veterán, který má v této organizaci už 15 zápasů. 9 jich dokázal vyhrát a 6 prohrál. Zápasí v pérové váze a dokázal porazit např. Dennise Bermudeze nebo i (mnohými považovaným za nejlepšího MMA zápasníka všech dob) Artema Lobova. V UFC si drží pozici tzv. „gate keepera“, který hlídá bránu do špičky divize, ale sám do ní nepatří. To chce právě Fili změnit a rád by se podíval na svět i z vrchních pater pérové divize.

Jeho soupeř Charles Joudain je rodákem z Montrealu a ve svých 24 letech má kariéru ještě docela před sebou. V UFC absolvoval teprve dva zápasy, jeden prohrál a jeden vyhrál, ale jeho tvrdý a rychlý styl má v UFC budoucnost.

Oba borci na nic nečekali a vletěli do sebe na sto procent. Zápas měl od začátku neuvěřitelné obrátky a oba bojovníci ukázali neskutečnou výdrž.

Jourdain bojoval většinu času z obráceného gardu a trefoval Filiho hodně tvrdými roundkicky. Fili, který se většinou snažil určovat tempo a tlačit, mu tvrdé kopy vždy okamžitě vrátil. První kolo bylo hodně vyrovnané až do chvíle, kdy Charles Jourdain dokázal svého soupeře skvěle trefit levým capákem přímo na bradu a poslal jej k zemi. Tam jej zasypal smrští úderů, ale Fili se dokázal ubránit a dostal se zpátky na nohy. Na závěr kola se Filimu povedlo trochu potrestat Jourdaina, když jej vyhodil do vzduchu a mrštil s ním o podlahu oktagonu, kde mu přidal několik tvrdých úderů. I tak ale první kolo vyznělo pravděpodobně pro Jourdaina.

Druhé kolo pokračovalo podobně a oba měli dobré momenty. Jourdain zasazoval tvrdé lowkicky a roundkicky, Fili jej trefoval direkty a háky. Vyrovnané kolo na svoji stranu ale převalil Fili, kterému se na konci kola povedl takedown.

Ve třetím kole ani jeden z bojovníků nepolevil. Právě naopak, zápas se dostal do ještě většího tempa a Fili začal ještě více tlačit a postupně získával převahu a respekt svými tvrdými údery. Jourdain sice občas dokázal kontrovat a trápil Filiho tvrdými roundkicky, ale ten měl v boxerským výměnách očividně navrch. V půlce kola navíc dokázal Andre Fili skórovat dobře načasovaný double leg takedown a kontroloval Jourdaina na zemi. Ten se po chvíli dokázal zvednout a tak pokračovala pořádná štípaná v postoji. Oba borci věděli, že tohle kolo musí urvat a podle toho se do sebe pustili. Fili ale dokázal na konci kola znovu skórovat takedown a tím si pojistil vítězství.

I když těsně, Andre Fili vyhrál zaslouženě poměrem 2:1 na body. V pozápasovém rozhovoru sdělil, že už by chtěl konečně bojovat s nějakým top soupeřem a podle jeho dnešního výkonu je na takového soupeře určitě připraven.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články