Na zemi se bojovat nebude, vstávej! Thajec Yodkaikaew v MMA zápase totálně rozkopal amerického soupeře

Na zemi se bojovat nebude, vstávej! Thajec Yodkaikaew v MMA zápase totálně rozkopal amerického soupeře zdroj: Profimedia

Zajímavý střet stylů nabídl turnaj ONE. Americký grappler zažil doslova utrpení, Thajec ho nekompromisně demoloval tvrdými kopy.

Akci ONE: A New Breed odstartoval zápas mezi domácím Yodkaikaew Fairtexem a Alexem Schildem. Oba jsou v MMA relativně nováčci, vzhledem ke zkušenostem z jiných bojových sportů se však u nich očekával střet stylů. Američan původně začínal s wrestlingem a poté přešel na brazilské jiu-jitsu, vyzkoušel si i pár zápasů v thajském boxu, avšak bylo víceméně jasné, že se s Thajcem v postoji nebude moci poměřovat a bude se snažit vzít boj na zem.

Yodkaikaew byl od začátku jasně tvrdší a Schild se zmohl pouze na ojedinělé kopy, kterým se však Thajec bez problémů vyhýbal jako Neo v Matrixu kulkám. Netrvalo tedy ani minutu a Američan doslova skočil po takedownu. Ten mu sice nevyšel úplně podle představ, ale na zemi se rychle dokázal dostat soupeři do zad. Tam se snažil nasadit rear naked choke, ale Thajec houževnatě odolával, a když mu už začínalo téct do bot, hodil s Američanem na zádech salto, čímž jeho sevření uvolnil. Po více než dvou minutách se pak Yodkaikaew probojoval zpátky na nohy. Na konci kola si pak Schilda nahnal do rohu a jedním z úderů ho poslal k zemi, Američana však zachránil konec kola.

Tvrdé lowkicky a údery, to byla jasná strategie Yodkaikaewa do druhého kola. Schild naopak znovu zkusil vzít boj na zem, tentokrát však Thajský bojovník dokázal rychle uniknout zpátky do postoje a gestem Schildovi ukázal, ať kouká vstávat, protože na zemi se pokračovat nebude. Po chvíli ho ale na podlahu ringu poslal zpět jedním ze svých úderů. Ani se ho tam nepokoušel dobíjet a hned mu opět gestikuloval, ať se opět postaví. Celá situace se opakovala neustále dokola a Schildovi se nedařilo boj vzít na zem. Yodkaikaew mu sázel jeden lowkick za druhým klidně i přes holeně a ve tváři Američana bylo jasně vidět, že to opravdu bolí.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Fights.cz (@fights.cz),Srp 29, 2020 v 6:18 PDT

Všechna čest Schildovi, ačkoliv bylo druhé kolo doslova na jednu branku a ze země se sbíral pomalu každých deset minut, odmítal zápas vzdát. Třetí dějství však pokračovalo podle stejného scénáře jako předchozí. Nakonec rozkopaného Američana vysvobodil rozhodčí, který zápas pro jasnou dominanci ukončil. Yodkaikaew zatím oba své zápasy ve ONE vyhrál před limitem a celkově vylepšil své MMA skóre na 6-2-1. Možná by měl také zauvažovat o změně své přezdívky "Y2K" na "Lumberjack" (Dřevorubec), protože svého soupeře doslova pokácel jako strom.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ONE Championship (@onechampionship),Srp 28, 2020 v 6:23 PDT

Zdroje:  ONE Championship

Nejnovější články