Andrei Arlovski ukázal, že i ve 41 letech se dá v UFC vyhrávat

Andrei Arlovski ukázal, že i ve 41 letech se dá v UFC vyhrávat Tanner Boser - Andrei Arlovski | zdroj: Profimedia

Andrei Arlovski přetlačil na body ve velice taktické bitvě Tannera Bosera a připsal si druhé vítězství v řadě.

Těžká váha a co-main fight večera. Andrei Arlovski si kroutí v UFC už sedmou sezónu a v 41 letech se stále nevzdal naděje na vytoužený titulový zápas. Problémem u něj však je, že pokaždé, když narazil na nějakého velice kvalitního bojovníka, tak pro něj účinkování v oktagonu skončilo inkasovaným knockautem. Navíc má momentálně formu jako na horské dráze a střídá prohry s výhrami. Dnešní večer se chtěl pokusit urvat alespoň dvojzápasovou vítěznou sérii.

Tanner Boser působí v UFC teprve rok a měsíc, ale za tu dobu posbíral ze 4 zápasů hned 3 vítězství a dva soupeře zvládl dokonce vypnout. Do dnešního zápasu nastupoval tento skvělý a hbitý postojář s vědomím, že další výhra by ho mohla posunout do užší špičky nejtěžší váhového kategorie, kde už by si mohl vybírat opravdu zvučná jména.

Po minutě nečinnosti z obou stran se jako první k aktivitě odhodlal Boser, který vyslal dva lowkicky, které ale byly spíše propagačního rázu. Když se po dalších šedesáti sekundách rozhodl zaútočit také Arlovski, tak se potázal se zlou, protože okamžitě schytal poměrně nepříjemný kontr a sám se nakonec k úderu nezmohl. Boser sázel především na svojí pohyblivost, která dělala Arlovskimu veliké problémy. K žádné vyloženě dramatické výměně jsme se však nedostali a první kolo bylo velice opatrné. Jediný světlý okamžik byl tři vteřiny před koncem, kdy Arlovski trefil tvrdou pravou zadní, ale více už nestihl.

Druhé kolo probíhalo v podobném tempu jako to první. Veliká opatrnost z obou stran a vypadalo to, že oba borci čekají především na výpad toho druhého, aby mohli kontrovat. Ke konci prostřední části začal být aktivnějším Arlovski, jenž sice nevyprodukoval nějaký velký počet úderů, ale ty, se kterými přišel většinou našly svůj cíl, což byla Boserova hlava.

Ve třetím kole potvrzoval lepší zápasovou formu Arlovski. Boser se sice pokoušel o výpady, ale jakoby postupně ztrácel rychlost, se kterou do duelu vstupoval. Běloruský bojovník mu je úspěšně srážel a sám přidával tvrdé kontry, což byly nejspíše první pořádné kombinace, které jsme v tomto zápase mohli vidět. V poslední minutě navíc prohnal Arlovski Bosera prakticky od stěny ke stěně klece tou nejdelší možnou vzdáleností a mezi tím mu pěkně naložil. I tato akce nakonec zajistila po skončení časového limitu vítězství 41letému Arlovskimu.

Vítěz: Arlovski - na body (29-28, 29-28, 29-28)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články