Svého času obávaný Andrei Arlovski se ani po mnoha inkasovaných KO nevzdává snu o šampionském opasku

Svého času obávaný Andrei Arlovski se ani po mnoha inkasovaných KO nevzdává snu o šampionském opasku zdroj: Profimedia

Běloruský bojovník poprvé bojoval v UFC už před 20 lety, pořád však nemá dost a i po mnoha bitvách stále věří, že to nejlepší má teprve před sebou.

Běloruský rodák Andrei Arlovski kdysi patřil mezi nejobávanější muže na světě. V UFC začínal již v roce 2000, když měl na kontě pouhé 4 zápasy. Debut se mu sice povedl, hned poté ale dvakrát narazil. Porážky ho však motivovaly k šestizápasové krasojízdě, kdy soupeře ukončoval většinou v prvním kole a uzurpoval si titul šampiona těžké váhy.

Když mu v roce 2008 vypršel kontrakt, vydal se na několikaletou tour po ostatních organizacích. Nutno však podotknout, že UFC tehdy ještě nemělo tak dominantní pozici a spousta skvělých bojovníků byla například v Affliction či ve Strikeforce. Díky tomu mohl poměřit síly například s Fedorem Emelianenkem či Sergeiem Kharitonovem (ani na jednoho z nich nestačil).

Do UFC se vrátil o šest let později a znovu se mu dařilo. Až v pátém zápase ho zastavil nynější šampion Stipe Miocic. Další hřebík do rakve přidal Alistair Overeem, a když dostal TKO také od Francise Ngannou, byly stále více slyšet hlasy, že by to měl definitivně zabalit, protože se skleněnou bradou už nic nenadělá a jen si koleduje o vážné následky.

Arlovski ale nechce o konci kariéry ani slyšet. Ačkoliv se mu v poslední době moc nedaří a dávno vypadl z TOP 15 heavyweight divize, stále pomýšlí na titul. 

"Je mi 41 let, ale jsem ten první, kdo ráno přijde do gymu a ten poslední, kdo večer odchází," rozpovídal se během rozhovoru s novináři. "Stárám se o své tělo a dělám to, co je pro mě teď nejdůležitější. V UFC není mnoho bojovníků, kteří by po čtyřicítce stále zápasili. Jsem tam já, Alexey Oleynik, Romero a Anderson Silva zápasil minulý víkend. Poslouchejte, mám skvělý vzor v Georgi Foremanovi, který se stal šampionem ve věku 46 let. Zapište si má slova, můj vrchol je teprve přede mnou, v blízké budoucnosti."

Uvidíme. Už v neděli nad ránem se totiž Arlovski v hlavním předzápase postaví kanadskému buldozeru Tanneru Boserovi, který to má v UFC zatím 3-1 a v děvetadvaceti letech má solidně nakročeno do užší špičky. Na těžkou je celkem dost pohyblivý a zároveň disponuje dostatečně silnou ranou, aby ukončil zápas před limitem. Po zádech zkušenějšího kolegy se určitě bude chtít dostat do záře reflektorů. Naopak Arlovski by měl zužitkovat své zkušenosti, zbytečně neriskovat a snažit se mířit k vítězství na body.

Zdroje:  UFC Youtube , BJPenn.com

Nejnovější články