Arlovski ukázal, že jeho brada není ze skla a připsal si důležitou výhru

Arlovski ukázal, že jeho brada není ze skla a připsal si důležitou výhru Bělorus Andrei Arlovski patřil svého času k nejobávanějším bojovníkům v MMA. | zdroj: Getty Images

Philipe Lins měl sice dynamit v rukou, ale nedokázal Andreie Arlovskiho ukončit a rozhodčí rozhodli ve prospěch běloruského veterána.

Druhý zápas večera na hlavní kartě byl ve znamení souboje týmových kolegů v těžké váze. Bývalý šampion UFC a veterán MMA Andrei Arlovski se postavil proti svému týmovému kolegovi z American Top Teamu, Philipe Linsovi. Pro Linse se jednalo o jeho první zápas v UFC, do kterého přešel z PFL. Andrei Arlovski sbírá posledních pár let už více porážek než výher a v jeho posledním zápase jej na podzim ukončil Jairzinho Rozenstruik. Především Arlovskiho brada byla často zpochybňována a označována za „skleněnou“, ale v tomto zápase Arlovski ukázal, že ze skla jeho brada rozhodně není.

Zápas začal tvrdými lowkicky z obou stran a ani jeden borec se nechtěl vzdát středu oktagonu. Philipe Lins nakonec ukázal, že má ve svých úderech pořádnou sílu a byl to Arlovski, který byl nucen ustupovat. Arlovski změnil střeh a pokračoval v útoku na nohy, ale Lins jej úspěšně kontruje a jeho tvrdá pravačka trefuje Andreho bradu.

Jde vidět, že Arlovskimu tyto bomby nechutnají a snaží se na něj něco vymyslet. Jenže Lins jej po skoro každé kombinaci úspěšně přebíjí a zasáhl Arlovskiho další bombou v podobě pravého háku. Ale ukazuje se, že Arlovskiho brada opravdu není ze skla a ten to ustál. Philipe Lins je na těžkou váhu velice rychlý a když trefí, je to vší silou a jde vidět, že Arlovski s ním nechce jít do žádných šílených přestřelek.

Druhé kolo začalo znovu svižně a Lins trefuje Arlovskiho pěkným roundkickem na žebra. Arlovski mu to vrací dobrým lowkickem, ale Lins jej zasypává údery, které Arlovskiho zasahují do hlavy a každý takový úder zní v prázdné hale opravdu hrůzostrašně.

Arlovski zasáhl Linse loktem, ale s tím to nijak neotřáslo. Arlovski se snaží útočit, ale kdykoliv začne kombinaci, Lins ji zablokuje a přebije ho vlastními údery. Arlovski znovu mění střeh a Lins jej trefil lowkickem přímo mezi nohy, což Andreje očividně zabolelo. Zápas byl přerušen a Andrej to za chvíli rozdýchal. Herb Dean dal Linsovi varování s tím, že podruhé už to tolerovat nebude.

Arlovski se očividně více naštval a začal být agresivnější ale Lins neustupuje a naopak Arlovskiho znovu zahnal na ústup a podařilo se mu jej znovu trefit tvrdými ranami

Ve třetím kole znovu začal Arlovski útokem na nohy, ale když se snaží útočit rukama, Lins jej znovu přebijí. Arlovski trefil krásný roundkick na žebra, který mu Lins záhy vrací. Lins Arlovskiho pořád pronásleduje a kontroluje oktagon, ale není schopen něco vymyslet. Naopak je to Arlovski, který se dostává více do tempa a trefuje Linseho několika pěknými údery, které nacházejí Linseho bradu.

Zápas skončil a výsledek byl v rukou bodových rozhodčích. Ti dali výhru překvapivě Andrei Arlovskému v poměru 30-27, 30-27 a 29-28. Což je dost zvláštní, protože první kolo bylo naprosto v režii Linse, druhé pravděpodobně také a až ve třetím kole měl pravděpodobně navrch bývalý šampion Arlovski. Zase se potvrdilo, že zápasníci by neměli nechávat výsledek v rukou bodových rozhodčích.

Vítěz: Arlovski – na body

Zdroje:  UFC

Nejnovější články