Moises použil netradiční submisi a donutil Johnsona odklepat

Moises použil netradiční submisi a donutil Johnsona odklepat zdroj: Profimedia

Thiago Moisies dokázal po použití netradičního zámku překvapivě porazit Michaela Johnsona. 

Lehká váha. V otvíracím zápase hlavní karty se nám představil Michael Johnson, který v UFC působí už téměř deset let a za svojí kariéru dokázal přetlačit na body Tonyho Fergusona nebo sestřelit Dustina Poiriera, což jsou neskutečné zářezy. Nejsvětlejší okamžiky kariéry už má ale za sebou a teď eviduje několik nepříjemných proher a výsledek dnešního večera mohl hodně naznačit, kam se bude stáčet jeho budoucnost

Soupeřem mu byl Thiago Moises, který má klasickou brazilskou školu jiu-jiutsu, ale také o dost méně zkušeností. Do UFC ho vykopla výhra v Dana White’s Contender series, V organizaci měl do dnešního večera odbojované „pouhé“ tři zápasy, ze kterých hned dva prohrál, takže i jemu se pro jeho kariérní progres hodilo vítězství víc než dost.

A duel byl opravdu vyhecovaný. Borci si ani neťukli rukavicemi a Moises se poměrně rychle a agresivně pokusil o takedown, který mu však nevyšel. Johnson si držel odstup, ale jakmile uviděl trochu otevřený kryt, okamžitě vystoupil dopředu a vypálil tvrdý úder. Těchto situací ke konci kola přibývalo, Moises inkasoval čím dál tím víc, sám se téměř nezmohl k útoku a začínal působit bezradně.

Do druhého kola ale Moises nalétl opět namotivovaně a okamžitě šel Johnsonovi po spodku, což se mu tentokráte především díky nepozornosti soupeře povedlo. Ihned se mu obmotal kolem jedné z nohou a už nepustil. Johnson se sice snažil vyprostit, ale Moises udělal netradiční zámek, který začal nepříjemně utahovat. Tento hybrid mezi achilles lockem a heel hokem (Moises ho držel jako při achillesovi, ale páčil koleno) se ukázal jako neskutečně účinný, protože Johnson odklepal dokonce dvakrát za sebou. Překvapivý výsledek.

Vítěz: Thiago Moises - 2. kolo (0:25) - submise

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články