Elitní zemař St. Preux si odbude premiéru v těžké váze UFC

Elitní zemař St. Preux si odbude premiéru v těžké váze UFC Ovince St. Preux | zdroj: Profimedia

Ovince St. Preux poprvé zkusí nejvyšší váhovou divizi, soupeřem mu bude těžkotonážní veterán Rothwell. 

Neuběhlo ani pár dnů a my se můžeme těšit na další parádní MMA akci, protože už zítra v noci nás čeká turnaj UFC Fight Night 171 na kterém se v hlavním zápase představí Anthony Smith s Gloverem Teixeirou. My se ale dnes podíváme na duel posazený na druhém místě hlavní karty (co-main fight) ve kterém si to spolu rozdají Ben Rothwell a Ovince St. Preux

Mohlo by se sice říci, že tito dva američtí veteráni ultimátních zápasů už mají ty nejlepší léta za sebou, oni však mají stále, co nabídnout.  St. Preux je považovaný za jednoho z elitních zemařů v UFC a především Von Flue choke (který on sám přezdívá Von Preux) je v jeho provedení velice nebezpečnou zbraní.

To uznává i sám Rothwell, který se k nadcházejícímu zápasu vyjádřil během virtuální tiskové konference. „Je to velice efektivní. Pokud to zamkne, tak je to jako několik submisí naráz a vy máte v tu chvíli pořádné potíže. Já ale stále věřím, že ze všeho existuje cesta. Ale bude to vítaná výzva a on musel udělat spoustu práce, aby se dostal až sem.“

Ovince St. Preux - Michal Oleksiejczuk Ovince St. Preux - Michal Oleksiejczuk | zdroj: Profimedia

Rothwell umí na zemi předvést také obstojné věci, ale nejspíš pro něj teď bude hlavním polem působnosti postoj, protože v tom je přeci jen o dost jistější a už několik soupeřů dokázal nepříjemně pocuchat svými tvrdými údery. St. Preux navíc pod hlavičkou UFC zažije premiéru v těžké váze, kam přestoupil z polotěžké, takže bude asi o něco lehčí a mrštnější, což by mohlo znamenat, že bude na zemi pro Rothwella ještě více nebezpečnější než obvykle.

Oba dva borci navíc stále trochu bojují o budoucnost v UFC, takže o motivaci rozhodně nouzi nemají. Rothwell totiž až v prosinci zastavil nepříjemnou sérii porážek na čísle tři, když na konci druhého kola umlátil navrátivšího se Stefana Struveho. On sám ale ví, že co se nového kontraktu týká, má vyhráno pouze z poloviny a další úspěšný zářez by mu hodně pomohl.

St. Preux, který kdysi bojoval dokonce s Jonem Jonesem o prozatímní titul (interim) polotěžké váhy, už to měl také mírně nahnuté, když nejdříve jednoznačně podlehl na body Dominicku Reyesovi a pak se sám nechal nachytat na vlastní zbraň, tedy škrcení, od Nikity Krylova, který ho donutil ve druhém kole odklepat. V září ale opět použil Von Flue choke na Michala Oleksiejczuka, získal ocenění za výkon večera a největší nebezpečí zahnal. I tak by mu další výhra pomohla k ještě větší jistotě.

Kdo nakonec bude úspěšnější se dozvíme ve čtvrtek v brzkých ranních hodinách.  Celý turnaj včetně prelims můžete sledovat na kanále Nova Sport 2 od 3 hodin ráno. A pokud se vám nebude chtít ponocovat a nebo vstáváte ráno do práce, tak nezoufejte. Jako vždy hned v noci vydáme na našich stránkách reportáže z těch nejzajímavějších duelů, takže rozhodně o nic nepřijdete.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články