Daniel Cormier: Jones by měl jít do těžké váhy. Adesanya jej neporazí

Daniel Cormier: Jones by měl jít do těžké váhy. Adesanya jej neporazí zdroj: Getty Images

Bývalý šampion UFC ve dvou nejtěžších váhových kategoriích nedává Adesanyovi proti Jonesovi moc šancí.

Jedno z největších rivalství v dějinách UFC pravděpodobně nikdy neskončí. Jon Jones a Daniel Cormier jsou nejlepšími polotěžkými vahami v historii MMA, ale není tajemstvím, že se nemají příliš v lásce. Cormier stále čeká na svůj další zápas v těžké váze, ale v rozhovoru se vyjádřil na adresu svého největšího rivala, který koketuje se zápasem proti Israelu Adesanyovi.

Jon Jones se připravuje na další titulovou obhajobu, která ho čeká již příští sobotu proti neporaženému Dominicku Reyesovi. I přesto, že je Reyes velice nebezpečným soupeřem, je Jon v tomto zápase favoritem a v zákulisí se již spekuluje o dalším možném soupeři.

A tím by jednou mohl být Israel Adesanya. Současný šampion ve střední divizi se spolu s Jonesem neustále popichují na sociálních sítích a oba by svoje antipatie nejraději vyřešili v oktagonu. Je tedy možné, že se superfightu v budoucnu opravdu dočkáme.

Cormier, který s Jonesem prohrál oba zápasy, ale není ze spekulací příliš nadšený a raději by viděl Jonese zápasit v těžké váze.

"Měl by se přesunout do těžké váhy. Opustit svojí komfortní zónu a jít dál. Ale myslím, že má strach. Strach z těch silných chlapů, kteří jsou v těžké divizi. V polotěžké váze je neporazitelný, ale jestli chce riskovat v těžké divizi? To opravdu nevím."

Ačkoilv po osobní stránce nemůže Cormier Jonese vystát, po profesionální stránce má pro něj jen slova uznání:

"Nemyslím si, že by ho Adesanya porazil. Znáte mé pocity ohledně Jona, ale on je fakt skvělý bojovník. Řekl bych, že se časem stejně přesune do těžké váhy, kde bude vyhrávat. Nevím, zda jsou těžké váhy schopny s ním vydržet dvacet pět minut zápasu. Jones má široký repertoár dovedností. Já jsem jedním z nejlepších a stejně mě dvakrát porazil. Může se mu Adesayna vyrovat? Ano může, ale pouze pokud Jones nedá do zápasu úplně vše. Israel je nebezpečný pro všechny, ale nemyslím, že by Jona porazil."

Zatímco Adesanya ještě svůj šampionský titul neobhájil, Jones nad svojí polotěžkou divizí panuje tvrdou a neohroženou rukou již hezkých pár let a pomalu mu začínají docházet soupeři. Adesanya je skvělý striker, ale jeho wrestling ještě nebyl pořádně prověřený, o což se zcela jistě postará kubánské monstrum Yoel Romero, s kterým se Adesanya utká 7. března na UFC 248.

 

Zdroje:  themaclife.com

Nejnovější články