Israel Adesanya knockoutoval Whittakera a je novým šampionem střední váhy

Israel Adesanya knockoutoval Whittakera a je novým šampionem střední váhy zdroj: Profimedia

Nová hvězda už plně září mezi těmi nejlepšími ve světě MMA.

Už i ti největší pochybovači (včetně mne) musí uznat, že Israel Adesanya je nejlepší a také nový šampion střední váhy. Předvedl skvělý výkon a v zuřivém zápase, během dvou kol knockoutoval Roberta Whittakera, dosavadního šampiona.

Whittaker byl od začátku agresivní, možná až příliš a naháněl Adesanyu po kleci. Během prvního kola spotřeboval spoustu energie a velmi často ve své agresivitě minul Adesanyu, který skvěle pracoval se vzdáleností. Whittaker sice zasahoval, ale Adesanya z protiútoků také a šetřil mnohem více energie. Klíčový okamžik přišel v posledních deseti vteřinách prvního kola. Zdálo se, že se nic nestane, načež Adesanya napálil bleskový úder na bradu, který Whittakera poslal k zemi a kdyby kolo nekončilo, končil by rovnou Whittaker.

Israel Adesanya - Robert Whittaker Whittaker na Adesanyu nestačil a padl. | zdroj: Profimedia

V druhém kole byl Whittaker ještě agresivnější a vše platilo dvojnásob. Začal víc trefovat se svými silnými údery, ale Adesanya měl mnohem víc prostoru k protiútokům. Navíc předváděl skvělou práci s hlavou a tělem a vyhýbal se spoustě útoků. Jak Whittaker přidával na intenzitě, dostával Adesanya víc ran, ale víc jich i vracel. Klíčový moment přišel v přestřelce, kdy Whittaker skvěle trefil Adesanyu, ale vzápětí inkasoval čistý kontr na bradu a podlomily se mu nohy. Zapotácel se dozadu, zvládl kontrolovat svůj pád, ale bylo jasné, že není schopný pokračovat a když Adesanya přiskočil, aby pokračoval s útokem, sudí moudře zápas odpískal. Israel Adesanya se po dvou letech v UFC stal mistrem střední váhy.

adesanya whittaker Israel Adesanya - Robert Whittaker | zdroj: Profimedia

V pozápasovém rozhovoru pak vyzval Paula Costu, který se do něj ostře pouštěl přes média a je aktuálně dvojkou střední váhy a tedy logický vyzyvatel nového šampiona. Whittaker pak prohlásil, že v osmadvaceti letech (je o dva roky mladší, než Adesanya!) rozhodně nemá proč končit a že se vrátí. Teď ale patří sláva a titul Adesanyovi, z čehož se jistě radují i v UFC, protože užvaněný, excentrický, ale stylem velmi atraktivní fighter přiláká asi víc fanoušků, než nenápadný a tichý Whittaker.

Nejnovější články