Tai Tuivasa si přišel pro snadné vítězství před domácím publikem, ale Spivac byl proti

Tai Tuivasa si přišel pro snadné vítězství před domácím publikem, ale Spivac byl proti zdroj: Profimedia

Miláček domácího publika rychle zjistil, že tenhle zápas nebude snadný

Charismatický Tai Tuivasa je oblíbenec Australanů i Novozélanďanů a jeho boj proti Sergeji Spivakovi měl přestavovat návrat do kolonky vítězů. Tím spíš, že Spivak nevydržel proti Waltu Harrisovi ani minutu. Viděl jsem to podobně a tím se Spivacovi hluboce omlouvám, protože jsem jej v naší redakční analýze odsoudil. Protože Spivak předvedl skvělý výkon.

Když pominu úspěšný kop od Tuivasy, domácí borec byl takticky i technicky mimo. Spivac řetězil jeden takedown za druhým a doslova Tuivasu šikanoval přechodem na zem a bojem na ní. Boj se přesunul do druhého kola a zdálo se, že snad Tuivasa dokáže něco udělat, ale Spivac čekal na další šanci opět přidal dva takedowny. Ten druhy vyústil v dominantní pozici, brutální lokty, které otevřely Tuviasu na několika místech a nakonec i arm triangle choke, kterým Spivac Tuivasu uspal.

tuivasa spivac Tai Tuivasa - Sergey Spivac | zdroj: Profimedia

Nutno říct, že jak byl Spivak technicky skvělý, tak Tuivasa působil, že neví, co dělat. Jeho obrana proti takedownům byla mizerná a na zemi si neuměl poradit s tím, jak se dostat z jednotlivých situací. Navíc mu velmi rychle došly síly. Skvělé vítězství pro mladého Spivaka!

Nejnovější články