Jon Jones si jako svou další oběť vyhlédl neporaženého Dominicka Reyese: „Nakopu mu zadek“

Jon Jones si jako svou další oběť vyhlédl neporaženého Dominicka Reyese: „Nakopu mu zadek“ Jon Jones - Thiago Santos, UFC 239 | zdroj: Profimedia

Nemesis celé polotěžké váhy se rozhodla, kdo bude jejím dalším vyzyvatelem.

Král polotěžké divize UFC Jon Jones oznámil, že při své příští obhajobě titulu dá šanci vyzyvateli Dominicku Reysovi. Na svém twittrovém účtu sice použil trochu jiná slova, ale to nic nemění na tom, že by se s ním rád utkal: „Právě jsem skončil schůzku s trenéry, kde jsme studovali kariéry Dominicka a Coreyho. Dominick se prokázal jako určitě nebezpečnější bojovník. Nakopu mu zadek jako dalšímu.“

Mezi kandidáty na vyzyvatele byla nejčastěji skloňována jména Dominicka Reyese, Coreyho Andersona a Johnnyho Walkera. Anderson před týdnem přejel Walkera KO hned v prvním kole a zařadil jej tak zpátky na konec fronty, takže se Jones rozhodoval mezi Reyesem a Andersonem. A Reyes, který ve všech svých 12 zápasech nepoznal porážku, se zdá být pro Jonese větší výzva.

V minulosti však Jones nebyl zápasem s Reyesem moc nadšený: „Vítězstvím nad Dominickem nemám co získat, stejně tak jsem to ostatně cítil se svými dvěma předchozími soupeři. Chci superfight.“ V této souvislosti se často mluvilo o superfightu v těžké váze proti šampionovi Stipe Miocicovi. Jones ale jak se zdá obrátil a „věnuje“ Reysovi svoji pozornost a superfight s Miocicem je tak prozatím v nedohlednu.

Jones bývá označován za nejlepšího MMA bojovníka v historii a poté co polotěžkou divizi „vyčistil“ od všech svých vyzyvatelů, které mu UFC předhodilo, má čím dál větší problém sehnat adekvátní soupeře. „Kam odešla všechna ta velká jména v polotěžké divizi?“, posteskl si Jones nedávno.

Neporažený Dominick Reyes by však mohl být pro dosud neporazitelného Jonese opravdovou hrozbou. Tvrdí to i MMA legenda a Jonesův rival Daniel Cormier: „Dominick Reyes je velký a velcí soupeři dělali Jonesovi problémy během celé jeho kariéry.“ Reyse totiž není žádný drobeček a výškově jsou na tom s Jonesem se 193 cm stejně. Jones, který v zápasech těží hodně ze své výšky a rekordního rozpětí rukou, by tak mohl mít s dosud neporaženým Reyesem víc práce, než je ochoten přiznat.  

Zápas neoficiálně posvětil i prezident UFC Dana white, podle něj to dává smysl a zápas by se měl uskutečnit.

 

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články