Superfight Jones vs. Adesanya? Dana White není proti, má však jednu podmínku

Superfight Jones vs. Adesanya? Dana White není proti, má však jednu podmínku Israel Adesanya | zdroj: Profimedia

Rozjetý Adesanya si klade opravdu nemalé cíle. Dočkáme se jeho souboje s králem polotěžké váhy Jonem Jonesem? 

Jon Jones leží Israelu Adesanyovi v žaludku už delší dobu. Oba dva se skrz sociální sítě popichují už pěknou dobu a jejich vzájemný souboj visí ve vzduchu. Šampion střední váhy Jonese obviňuje z dopingu a snaží se poškodit jeho odkaz. Jon si samozřejmě nenechá nic líbit a nevynechá žádnou příležitost, aby mu virtuální údery vrátil. Zdá se tedy, že jejich vzájemný zápas je jen otázkou času, což nepřímo naznačil i prezident UFC Dana White. 

Jones se v únoru představí proti rozjetému Dominicku Reyesovi. Adesanya si zase pro svou první titulovou obhajobu vybral těžkou výzvu a v březnu se postaví obávanému Yoelu Romerovi. Jones je ve svém zápase velkým favoritem a dá se očekávat, že opět zvítězí. Pokud pás obhájí i Adesanya, další na řadě pro něj bude Paolo Costa. Když bojovník z Nového Zélandu zvítězí i proti němu, mohl by střet dvou fenomenálních bojovníků nabýt reálných rozměrů. To naznačil i prezident UFC Dana White. 

"Mohlo by k tomu dojít. Israel je na dobré cestě, pokud porazí Romera, další na řadě bude Costa. Jestli vyhraje, je tam ještě jeden chlap, který by dával smysl... Jestli ten zápas vezme a porazí ho, začneme se bavit o zápasu s Jonem Jonesem, jestli Adesanya ten zápas opravdu chce. Ale pokud chcete slyšet můj názor? Měl by zůstat ve střední váze, jak dlouho jen bude moct, a budovat tam svůj fenomenální odkaz." nabídl svůj pohled White. 

Dočkáme se superfightu Jones vs. Adesanya? Možné je samozřejmě vše, ale Israela čekají opravdu těžcí soupeři a bude mít co dělat, aby pás udržel. Jon Jones je v jiné situaci, protože již vyčistil téměř celou polotěžkou divizi a spíše se očekává jeho přestup do těžké váhy.

I když by byl Dana White radši, kdyby se spolu jedni z jeho nejlepších bojovníků neutkali, v hlavě už má načrtnuto, kde by případný souboj měl odehrát. "Myslím, že jak s tím naložit, je udělat tem zápas na stadionu na Novém Zélandu nebo v Austrálii. Buduji ten trh už nevím kolik posledních let a jsme konečně tam."

Pokud Adesanya nezaváhá a v polotěžké váze Jonese nepřekvapí třeba Jiří Procházka, možná se jejich vzájemného superfightu dočkáme na konci letošního nebo začátkem příštího roku. 

Zdroje:  BJPenn.com

Nejnovější články