Těžkotonážní „staříci“ Arlovski a Rothwell předvedli skvělý souboj do posledního dechu

Těžkotonážní „staříci“ Arlovski a Rothwell předvedli skvělý souboj do posledního dechu Andrei Arlovski | zdroj: Profimedia

Dva elitní veteráni těžké váhy UFC, kterým je dohromady 77 let, rozjeli pěknou show.

Oba už jsou za zenitem, ale patří k dobrým těžkým vahám. Andrei Arlovski (40 let) a Ben Rothwell (37 let). Šlo o opakování zápasu, který proběhl před 11 lety, kdy zvítězil Arlovski a hned se ukázal velký váhový rozdíl mezi oběma borci. Arlovski byl lehčí a také pružnější a rychlejší. Vlastně to byl nejlepší Arlovski za dlouhou dobu. První kolo mu jasně patřilo. Rychlé přískoky proti pomalému Rothwellovi, který spoléhal na masivní rány, direkty, díky kterým Rothwell brzy krvácel a neustále držení si odstupu. Dokonce úspěšná spinning backfist. První kolo pro Arlovského.

V druhém ale už čtyřicetiletý veterán zpomalil a došlo i na více přestřelek, kde hrozilo, že Rothwellova medvědí tlapa přistane na Bělorusově legendární skleněné bradě. Půlku kola ale Američan nepochopitelně strávil v klinči, Arlovski si odpočinul a opět začal zasahovat. Rothwellovi už odskakovala hlava po každém zásahu a začalo se mu zavírat jedno oko. Druhé kolo pro Arlovského.

arlovski rothwell Andrei Arlovski vs Ben Rothwell, UFC San Antonio | zdroj: Profimedia

V třetím kole už ale došly Bělorusovi síly a začali se trefovat oba. Jeho jediným štěstím bylo, že došly i Rothwellovi. Poslední dvě minuty se oba jen potáceli a snažili se trefit. Arlovski nelidsky vyčerpaný, Rothwell, který měl místo obličeje krvavou masku a bolestivou grimasu kvůli nosu, který mu jeden z Arlovského úderů zlomil. Nakonec ale nějakým zázrakem zápas došel do konce na body, kde jednoznačně zvítězil Andrei Arlovski. A je třeba dodat, že na zápas veteránů těžké váhy šlo o nečekaně zábavný fight.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články