Konečně výhra a peníze - Ray Borg si v kleci vydělává na účty za operaci syna

Konečně výhra a peníze - Ray Borg si v kleci vydělává na účty za operaci syna Ray Borg - Gabriel Silva, UFC San Antionio | zdroj: Profimedia

Cesta sympatického Američana je trnitá, ale tenhle chlapík se nevzdává.

Ray Borg patřil mezi velké naděje muší váhy UFC, a to do okamžiku, kdy se postavil neporazitelnému Mighty Mousovi, který z něj udělal dalších pár vteřin do svého sestřihu efektních vítězství. Nicméně, Borg byl mladý, v pouhých 23 letech měl kariéru ještě před sebou. První, menší, ránu a stopku mu vystavil Conor McGregor a jeho patra, která rozbila okno autobusu, v němž seděl i Borg. Toho zasáhly střepy do oka a musel místo zápasu na malou operaci.

Zápas o život

Pak ale zasáhla mnohem horší zpráva, kvůli níž zrušil chystaný zápas. Jeho zrovna narozený syn musel na operaci mozku. Pro Borga a jeho rodinu to znamenalo dvě věci – drásavý, nekončící stres, protože po první operaci následovala druhá a extrémní finanční zátěž. Borgova rodina musela za operace platit, celková suma šla v přepočtu do milionů. A Ray Borg skutečně není z těch, kteří v UFC vydělávají takového částky.

Borg založil crowdfundingovou stránku, rozjel kampaň na sociálních sítích, protože sháněl sponzory a snažil se sehnat sponzory kde mohl. Peníze mohl vydělat v kleci, ale péče o syna mu znemožnila chvíli bojovat, z dalšího zápasu odstoupil kvůli nespecifikovaným zdravotním problémům a další zápas byl nešťastný. Dvakrát se mu změnili soupeři na poslední chvíli, pak přesáhl povolenou váhu (a přišel tak o 20 procent peněz) a nakonec kontroverzně prohrál na body – přitom bojovníci v UFC většinou vítězstvím svou výplatu zdvojnásobí. A aby toho nebylo málo, letos při autonehodě přišel Borg i o auto. Na UFC San Antonio a zápas s Gabrielem Silvou se díval jako na spásu a návrat do normálu a samozřejmě i šanci ulevit zadlužené rodině.

Ray Borg Ray Borg - Gabriel Silva, UFC San Antionio | zdroj: Profimedia

UFC San Antonio

Borg tentokrát navážil kolik měl a nastoupil do klece proti doposud neporaženému Silvovi. První, co diváka muselo uhodit do očí, byl rozdíl ve velikosti obou borců. Silva zjevně shazoval masivní množství váhy, protože po rehydrataci to vypadalo jako zápas muší váhy (odkud ostatně Borg do batnamu přešel) a pérové.

Borg brzy zjistil, že se musí adaptovat na fakt, že se na takedowny nadře a v postoji je prostě slabší a menší. První kolo Silva jasně vyhrál, protože Borgovi nefungovaly jeho zajeté postupy. A tak vše nahrazoval aktivitou a neustálým řetězením ofenzívy. Snažil se Silvu dostat na zem a pak prostě „proudil.“ Nepovedla se jedna pozice, přešel do druhé. Když se ocitl v pozici se Silvou na zádech, vymanil se i z body trianglu, otočil situaci a do půl minuty byl on na zádech svého soupeře.

A Silva začal být unavený z neustále se rojícího Borga. Ten jej dostal na zem hned na začátku třetího kola a bylo vidět, jak moc se to jeho soupeři nelíbí. Sice se dostal na zem, ale Borg jej okamžitě opět sundal. Zas a znovu nahrazoval Borg nedostatek síly aktivitou, která Silvu prostě zahlcovala. Když se zase zvedl… bum, Borg s ním práskl o zem. Opět si stoupl… a opět na zemi.

Bylo fascinující sledovat, jak Borg výrazně těžšího soupeře prostě vyčerpal. A najednou začal i trefovat, protože vyčerpaný, Borgem omotaný Silva už nedokázal krýt těch několik tvrdých ran. Vítězství osudem zkoušenému Borgovi nakonec přinesli sudí. Borg se při rozhovoru rozplakal a mohl si konečně připsat vítězství a peníze, které snad jeho rodině pomohou.

Vítěz: Ray Borg - na body

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články