Ruský bijec Petr Yan dál drtí soupeře a chce bojovat o titul

Ruský bijec Petr Yan dál drtí soupeře a chce bojovat o titul zdroj: Profimedia

Petr Yan se ukázal ve skvělém světle už v Praze, teď dostal šanci i v číslovaném UFC a nezklamal.

Zlobivý Rus proti americkému slušňákovi v bantamové divizi. To nabídl duel mezi Petrem Yanem a Jimmiem Riverou na turnaji UFC 238. Rivera hned od začátku začal útočit, Yan s klasickým vysokým krytem systematicky čekal na správnou šanci. Američan zkoušel především lowkicky na lýtko Yanovy přední nohy a snažil se mu ji ochromit. Petrovi pro změnu patřil konec prvního kola, zničehonic trefil levý hák přímo do Jimmieho obličeje, otevřel mu ránu na nose a co hůř, hodně s ním otřásl. Ale ne tolik, aby skončil fight.

Druhé kolo začalo obdobně jako první, trpělivý Yan a útočící Rivera. Ten se hodně rychle oklepal a trefil Yana i přes pevný kryt velice nepříjemně. Nízké lowkicky stále zasahovaly tu samou zadní stranu lýtka a v tváři Yana se objevily známky bolesti. Musel změnit taktiku, zvětšil odstup a začal více používat nohy. Zafungovala to. Rivera nevěděl, kam dřív skočit a ke konci kola inkasoval tři drsná kolena a zvedák přímo na bradu. Tady ukázal, jak drsný chlapík to je, protože se opět postavil a bojoval dál.

Petr Yan Jimmie Rivera zdroj: Profimedia

Ve třetím kole bylo evidentní, že Riverovi dochází energie a vší silou se snažil dostat fight na zem, místo toho inkasoval několik nepříjemných kopů a hezky se mu vybarvily žebra. Když ještě dostal takový zvedák, že mu odlétly i zuby, začínal se nám výsledek rýsovat. Všechna čest, že Rivera i přes několik knokautů dokázal odbojovat nakonec celý zápas, ale na výhru bohužel neměl.

Osmá výhra v řadě pro Petra Yana a pátá v UFC. „Zdravím Chicago, 12 měsíců už bojuju v UFC a příští zápas chci o titul! Rivera byl tvrdý chlapík, ale já šel dopředu a byl jsem připravený. Teď chci zápasit o titul a chci vítěze duelu Cejudo vs. Moraes,“ sdělil Yan v pozápasovém rozhovoru.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články