Cejudo se zařadil mezi šampiony UFC ve dvou vahách

Cejudo se zařadil mezi šampiony UFC ve dvou vahách Henry Cejudo Max Morales | zdroj: Profimedia

Sice to vypadalo nejdřív hodně bledě, ale nakonec Henry Cejudo Marlona Moraese udolal.

Hlavní zápas večera nabídl ještě větší drama než kdokoliv očekával. UFC 238, které se odehrálo v Chicagu splnilo a dost možná i předčilo roli, kterou měla splnit hlavní karta. A titulový "main fight" dvakrát tolik. Henry Cejudo a Marlon Moraes ukázali kouzlo MMA a především UFC.

Zápas začal vlažně a bylo vidět, že oba dva borci moc dobře ví, o co bojují. Nakonec vyšší Moraes začal útočit a Cejudo ne a ne přijít na to, jak prolomit jeho obranu. Dlouhé ruce dopadaly na jeho tvář a těžko se bránil lowkickům, které je střídaly. Jeho levá noha dostávala hodně zabrat. Jediné, co se Cejudovi za první kolo povedlo byl úspěšný takedown. Henry Cejudo Henry Cejudo - Marlon Moraes, UFC 238 | zdroj: Profimedia

Ve druhém Moraes přidal i roundkicky, ale ty už mu Henry sklepávala dolů. Navíc dokázal být agresivnější a začal Marlonovi chodit o dost víc do těla. Změnil postoj na pravou nohu a v tu chvíli se role otočily. Zvedák, koleno a jaby. Cejudo přišel Moraesovi na kobylku. 30 sekund před koncem druhého kola mu dal další tři přesná kolena.  Moraes s vypětím sil přežil, ale jeho obličej a výraz dokazovali, že od úplného konce nemá daleko. Ve třetím kole už byl v absolutní obraně a když Cejudo přidal ještě lokty, tak 9 vteřin před koncem zápasu kapituloval.

Henry Cejudo Henry Cejudo - Marlon Moraes, UFC 238 | zdroj: Profimedia

Henry Cejudo se tak zařadil k trojici Conor McGregor, Daniel Cormier a Amanda Nunes, teprve čtvrtý fighter v historii, co získal titul ve dvou vahách. A co víc, hned po zápase prohlásil, že se chce jako první člověk pokusit o titul ve třetí váze, pérové. My v redakci jsme na vážkách, jestli je to zvládnutelné, ale v UFC se může stát cokoliv. 

Na pozápasové tiskové konferenci si Moraes po oslavných proslovech Cejuda sypal popel na hlavu. "Prohrál jsem si to sám," řekl. "Měli jsme nějaké plány, taktiku a já to nedodržel.  Pustil jsem si ho k tělu a to byla ta největší chyba, před kterou mě varovali trenéři.  Já to bohužel provedl a tvrdě jsem za to zaplatil."

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články