"Je mi 28 a vrchol mám teprve před sebou," popírá myšlenky o konci kdysi neporazitelný Cody Garbrandt

"Je mi 28 a vrchol mám teprve před sebou," popírá myšlenky o konci kdysi neporazitelný Cody Garbrandt zdroj: Profimedia

Cody Garbrandt už pilně trénuje a chce se vrátit v listopadu. 

Dříve neporazitelný šampion Cody Garbrandt eviduje ve svých statistikách šňůru tří proher, když nejdřív dvakrát prohrál s T. J. Dillashawem a naposledy ho letos v březnu na turnaji UFC 235 v přestřelce zdolal po necelých pěti minutách Pedro Munhoz. Z tohoto duelu si také odnesl několik zranění a posledních pár měsíců strávil rehabilitací své ruky a staráním se o svého rok a půl starého syna.

"Myslím si, že je to určité požehnání, že se moje kariéra takhle zastavila," řekl Garbrandt pro server MMA Junkie. "Každé vítězství vás nutí dál bojovat, ale takhle můžu být doma. Pořád trénuji, ale jsem také se svou rodinou a vidím jak můj syn vyrůstá a je šikovný."

Garbrandt - Dillashaw zdroj: Getty Images

Svoji kariéru ale Garbrandt rozhodně nevzdává a má také čas přemýšlet o chybách z posledních fightů, za které byl často kritizován.  "Když se budu držet svých schopností, rychlosti a toho, co ze mě dřív udělalo světového šampiona, tak se mi nemůže nikdo vyrovnat. Hlavní je zůstat hladový, motivovaný a zdravý, což je velice důležitý faktor."

 "Ale je to teď i o tom být chytrý," pokračuje Garbrandt. " Je mi 28 a cítím, že mám před sebou ještě plno nejlepších vystoupení. Je to maraton. Hodně lidí kolem nedosáhlo na vrchol na kterém jsem ve svém raném věku byl a hodně z nich neodbojovalo tolik zápasů jako já. Takže se stále učím a rostu, hlad a motivace tu jsou."

Garbrandt - Munhoz zdroj: Profimedia
K zápasení by se podle vlastních slov měl vrátit k listopadu a v bantamové váze už pokoukává po soupeřích. "Budu bojovat s kýmkoliv z první pětky. Líbili by se mi všichni soupeř. Dokonce i Dominick Cruz, to by byla zábavná odveta. Nebojoval od té doby, co jsem ho porazil a on utrpěl plno zranění. Je tu také Raphael Assuncao nebo ten ruský kluk (Petr Yan). Je tu plno lidí, se kterými bych chtěl bojovat. Opravdu věřím, že jsem pořád nejlepší na světě a stačí jedno vítězství a může být vše jinak. Těším se, až se vrátím a ukážu své schopnosti."

Zdroje:  MMA Junkie

Nejnovější články