Ruský paragán proti americkému fotbalistovi, to nabídne v srpnu Bellator

Ruský paragán proti americkému fotbalistovi, to nabídne v srpnu Bellator zdroj: Profimedia

Bellator nám 24. srpna nabídne střetnutí veteránů těžkých vah, pojďme si je představit blíž. 

Sergej Kharitonov

Sergej Kharitonov se narodil 18. srpna 1980 v ruském Plesetsku. Jeho rodiče byli velice sportovně založení, matka byla trenérkou volejbalu a otec se věnoval boxu, bruslení, fotbalu a běhal dlouhé tratě. Pod jejich vlivem Sergej fyzicky hodně rychle vyrostl. Vystudoval hudební střední školu (hrál na akordeon) a na radu rodičů vstoupil na vojenskou parašutistickou akademii. Té vděčí za plno věcí, které používá během svých bojů. Stále slouží u aktivní zálohy.

Sergej se o bojová umění začal zajímat už od mateřské školky, když našel inspiraci v otci. Boxovat začal od devíti let a v šestnácti se vrhnul na combat sambo. Už během vojenské akademie zápasil amatérsky jak v sambu, tak v MMA a hned po absolvování ho oslovil Vladimir Pogodin, manažer Russian Top Teamu. Jako prvního sparingpartnera Sergei dostal Fedora Emelianěnka, který ho naučil plno zemařských technik, včetně úderů na zemi a submisí.

Sergej Kharitonov zdroj: Profimedia

I díky tomu debutoval v roce 2003 pod organizací PRIDE, v tu dobu druhé největší po UFC. Za 2 roky zvládl skóre 8-3 a pouze dva zápasy skončily na body. Pro jeho nevyvážený styl mu nebyl prodloužený kontrakt a on se přesunul do Strikeforce. Tady nejdřív první zápas vyhrál díky TKO, ale druhý těžce nezvládl a prohrál na submisi. Vrátil se domů do organizace M-1, kde za pouhý jeden rok vypnul pět fighterů a tím si vysloužil smlouvu v Bellatoru. Tam zatím dvakrát vyhrál, jednou prohrál a poslední zápas skončil bez výsledku, když se mu omylem trefil právě jeho nynější odvetný soupeř Matt Mitrione do třísel a Sergej nemohl pokračovat.

Matt Mitrione

Matt Mitrione se narodil v Bloomingtonu v americkém Illinois 15. července 1978, takže ano počítáte správně, už mu táhne na 41 let. Na střední škole se věnoval americkému fotbalu, plavání a potápění. Americký fotbal mu vynesl profesionální smlouvu a byl v roce 2002 draftován do NFL týmem New York Giants. Na začátku roku si v play off zápase ale poranil achillovku a musel být během jednoho roku sedmkrát (!) operován. Svojí štaci po vyléčení zkusil ještě u týmu San Francisco 49ers a Minessota Vikings, ale na konci roku 2005 kariéru vzdal.

Matt Mitrione zdroj: Profimedia

Mitrioneho přátele ho pak dotáhli k MMA a on se přestěhoval do Indiany, kde začal trénovat s Jackem O’Brienem. V roce 2009 se ukázal poprvé profesionálně v The Ultimate Fighting a jeho obří postava a kruté KO, kterým zápas ukončil mu hned zařídili bout v UFC. Tam strávil dlouhých 6 let a 90 % ze všech zápasů ukončil pomocí KO, dechberoucí stastika.V roce 2016 už mu ale začal docházet dech a když mu Ben Rothwell uštědřil rychlou submisi a Travis Browne TKO, odebral se do Bellatoru. V něm zatím oslavil čtyři výhry, jednu nad trenérem svého nynějšího soupeře Fedorem Emalianěnkem, jednu prohru a poslední zmiňovaný bezvýsledný zápas.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články