Procházka by se mohl o titul UFC utkat už v září. Má to ale háček

Procházka by se mohl o titul UFC utkat už v září. Má to ale háček Vítězství! Jiří Procházka v infarktovém zápase sestřelil Dominicka Reyese loktem z otočky. | zdroj: FOTO: Tisková zpráva Jiří Procházka

Nejlepší český MMA bojovník Jiří Procházka potvrdil, že by mohl být náhradníkem pro zářijový titulový zápas.

Začátek tohoto měsíce uvedl tuzemské fanoušky MMA do naprosté euforie. Nejlepší český bojovník a zástupce polotěžké váhy Jiří Procházka totiž způsobil poprask v UFC, když parádním loktem z otočky naprosto vypnul dvojnásobného vyzyvatele Dominicka Reyese, díky čemuž povyskočil na druhé místo divizního žebříčku.

Procházka teď tak patří mezi žhavé kandidáty na titulový zápas a je velice možné, že vyzve vítěze nadcházejícího duelu mezi polským šampionem Janem Blachowiczem a Brazilcem Gloverem Teixeirou. Nahrává tomu také fakt, že Jiří by měl podle posledních informací dělat tomuto souboji náhradníka, což prozradil v nedávném rozhovoru.

„Vyjednáváme o tom s UFC,“ řekl Procházka pro YouTube podcast Fanatics View. „Pokud někdo z dvojice Jan Blachowicz a Glover Teixeira odpadne, tak bych ho měl nahradit. Snažíme se to teď s UFC vykomunikovat, takže uvidíme. Rozhodně bych to bral. Chci být tím, kdo si přesně na takovouto šanci počká."

Zároveň Procházka podotkl, že pokud by nakonec jako náhradník do titulového zápasu nenaskočil, tak mu to vůbec nebude vadit. Nejraději by totiž bojoval až v poslední čtvrtině letošního roku. Čekají ho totiž zkoušky na Masarykově univerzitě v Brně, kde Jiří studuje speciální edukaci bezpečnostních složek, a také by si rád udělal nějaké úplné volno.

„Nejlepší období pro můj další zápas by pro mě bylo okolo října,“ prozradil Procházka. „Říjen nebo listopad nebo prosinec. To by byly opravdu nejlepší termíny, protože mě čekají nějaké zkoušky ve škole a také bych si rád vzal nějaký čas na trochu odpočinku. Vyrazit na týden až dva někam na pláž. Pak bych se zase začal soustředit na to, abych byl připravený.“

Pokud by měl Procházka opravdu nastoupit jako náhradník do titulového zápasu, tak by se tak stalo už 4. září na turnaji UFC 266. Kdyby pak měla proběhnout reálnější varianta, že by nastoupil do řádného duelu o šampionský pás, došlo by k němu pravděpodobně nejdříve na konci roku 2021 nebo na začátku příštího roku.

Kdyby chtěl "Český samuraj" bojovat i přestože by to nebylo o titul, nabízí se zápas s Aleksandarem Rakicem, což ale Procházka prozatím neplánuje a v rozhovoru to odmítl. Je totiž podle svých slov naprosto připravený jít rovnou do souboje o šampionský pás.

Zdroje:  YouTube Fanatics View

Nejnovější články