Jiří Procházka odstátnicoval a je bakalářem, Rakić mu místo gratulace poslal další výzvu k zápasu

Jiří Procházka odstátnicoval a je bakalářem, Rakić mu místo gratulace poslal další výzvu k zápasu zdroj: Profimedia

Jiří Procházka v posledních dnech místo v tělocvičně bojoval u zkoušek na univerzitě. Uspěl a je bakalář. Místo gratulace mu však od kolegy z UFC přišla výzva k zápasu.

Může se pyšnit titulem domácí organizace GCF, japonské RIZIN a nyní také bakalářem z Masarykovy univerzity. Jiří Procházka totiž v mezičase mezi zápasy úspěšně zakončil své studium oboru speciální edukace bezpečnostních složek. Na Instagramu pak svým fanouškům v angličtině sdělil, že nyní je na řadě také titul v UFC. Na ten si ale bude muset počkat, přednostní právo vyzvat polského šampiona Jana Blachowicze má totiž Brazilec Teixeira. Jejich souboj je domluven na konec října. V případě zranění jednoho z nich by ale Procházka mohl zaskočit jako náhradník.

Srb Aleksandar Rakić jako by vyčkával, až bude mít český bojovník po zkouškách, místo gratulace mu ale skrz sociální sítě poslal další ze série výzev. "Můj poslední zápas byl v březnu a pořád čekám na další. Všichni víme, jaký zápas udělat. Říkáš si samuraj, ale chceš, aby fanoušci UFC čekali do roku 2022? Jsem volný a připraven kdykoliv po zbytek roku!" V příspěvku nezapomněl označit šéfa UFC s matchmakerem Mickem Maynardem a přidal hashtag #LookingForAFight (Sháním zápas).

Za normálních podmínek by souboj Rakić vs. Procházka samozřejmě dával smysl, problém je však v tom, že srbský bojovník českého samuraje loni na podzim povýšeně odmítl. „Slyšel jsem, že nějaký chlápek z České republiky se mnou chce bojovat... Já se neohlížím za sebe, mé oči směřují k titulu. Možná v budoucnu ti dovolím se proti mě otestovat,“ napsal tehdy na Twitter. Jaké muselo být u Rakićů doma poté pozdvižení, když ho onen jistý chlap z Česka následně v žebříčku přeskočil. Srbský bojovník pak okamžitě otočil a začal po souboji s Procházkou naopak sám volat.

Aleksandar Rakic Aleksandar Rakić v minulosti souboj s Procházkou odmítl, nyní o něj doslova prosí. | zdroj: Profimedia

Za zápas o post vyzyvatele zkoušel nedávno lobovat i sám šampion Blachowicz. Procházka dal však oběma konkurentům z polotěžké divize jasně najevo, že si počká na titulovou šanci a zopakoval, že se chce stát šampionem co nejdřív. Nelíbilo se mu navíc, že oba bojovníci mění svá stanoviska. "Držte svoje slovo," vzkázal jim. Uvidíme tedy, jak se k celé věci nakonec postaví samo UFC. Prezident Dana White byl ale z českého bojovníka nadšený a po brutální výhře nad Dominickem Reyesem mu titulák přislíbil.

Zdroje:  Twitter Aleksandar Rakić

Nejnovější články