Aleksandar Rakic žárlí na úspěch Jiřího Procházky: „Nikdo ani nezmínil moje jméno!“

Aleksandar Rakic žárlí na úspěch Jiřího Procházky: „Nikdo ani nezmínil moje jméno!“ zdroj: Profimedia

Jiří Procházka si svým včerejším výkonem vysloužil titulový zápas a Aleksandar Rakic to nenese nejlépe.

Pokud někdo neměl o víkendu radost z vítězství Jiřího Procházky, pak to byl bezesporu Aleksandar Rakic. Srbský bojovník sice českého samuraje v souboji s Dominickem Reyesem favorizoval, ale zároveň nejspíš doufal, že prohraje a on tak bude mít volnou cestu k titulu.

To se však nestalo a Jiřího fenomenální výkon vystřelil českého bojovníka k titulové šanci. Rakic, který je v žebříčku na druhém místě, hned za budoucím vyzyvatelem Gloverem Teixeirou, nemůže vystát, že by jej měl předběhnout právě Jiří, který pravděpodobně zaujme třetí pozici místo Reyese.

Na svém Twitteru si Rakic postěžoval, že UFC nabízí zápas o titul Procházkovi a přitom nikdo ani nezmínil jeho jméno:

„Páni, cítím se, jako se cítil Kamaru Usman v květnu 2018. Abych citoval tohoto skvělého šampiona ‚Já jsem problém!‘ Dívejte se, jak ani jeden z těchhle týpků nezmiňuje moje jméno, nikdy. Uvidíme…,“ napsal Rakic na Twitteru.

Rakic se připodobňuje k Usmanovi, který měl před třemi roky problém díky svým dominantním výkonům sehnat soupeře a nebyla mu nabídnuta titulová šance.

Je sice pravda, že papírově by měl být Rakic titulu opravdu blíže, ale když se podíváme na jeho poslední tři zápasy, tak rozhodně nepředvedl takové výkony, jako Jiří. Zápas s Volkanem Oezdemirem (kterého Jiří knockoutoval) prohrál, Anthonyho Smithe sice v postoji demoloval svými lowkicky, ale na zemi se mu jej nepodařilo ukončit a nedávný zápas s Thiagem Santosem vyhrál jen velice těsně a rozhodně nepředvedl žádný památný výkon.

Velice vtipné je, že ještě v loni na pozdim s ním chtěl Jiří bojovat, ale Rakic jej poměrně arogantně odmítl s tím, že chce bojovat o titul a nechce se zdržovat s Procházkou. A Jiří mu tehdy napsal velice trefnou odpověď, která včerejším vítězstvím ještě více dozrála: „Ok Rakici, chceš bojovat o titul, tak si jdi. Já si pro pás přijdu tak jako tak.“

Procházka vs Reyes 2 Jiří Procházka knockoutuje Dominicka Reyese tvrdým loktem z otočky ve druhém kole. | zdroj: Profimedia

Včerejším výkonem dal Jiří na Rakice naprosto zapomenout a ani na pozápasové tiskové konferenci nikdo srbského bojovníka nezmínil. Naopak už se otevřeně mluvilo o zápase mezi Jiřím Procházkou a Janem Blachowiczem. Ten sice nejdřív musí svůj pás obhájit proti nestárnoucímu sympaťákovi Gloverovi Teixeirovi, který si šanci na titul tvrdě vydřel a nepochybně si ji zaslouží, ale Blachowicz už se dívá dál a ve svém tweetu pozval Jiřího na souboj v česko-polském pohraničním městě Těšíně:

„Hej Jiří, ty a já v Těšíně. Polský princ vs. český samuraj. Meč vs. katana.“

Vzápětí ale svůj příspěvek vysvětlil a dodal, že Glover Teixeira má přece jen přednost před českým sousedem: „Pro všechny kdo neznají slovanský kontext předchozího příspěvku a jeho humornou povahu – Samozřejmě, že Glover je dalším vyzyvatelem. Já vždy držím své slovo.“

Nic sice ještě není jisté a je možné, že se Procházka s Rakicem ještě před svou titulovou šancí bude muset střetnout, ale je teď v úplně jiné pozici a Rakic teď bude za zápas s Procházkou jedině rád. Nebo možná nebude, protože když viděl, co Procházka udělal s Reyesem, pravděpodobně od té doby nemá tak klidné spaní.

Zdroje:  Aleksandar Rakić - Twitter , Sherdog.com

Nejnovější články