Procházka ho kdysi vystřelil z ringu, od té doby ale Brazilec kosí všechny soupeře a je na dosah milionové výhře

Procházka ho kdysi vystřelil z ringu, od té doby ale Brazilec kosí všechny soupeře a je na dosah milionové výhře Brazilec Cappelozza před lety na Jiřího Procházku nestačil, teď mu věští titul. | zdroj: Profimedia

Buďto vyhraješ, nebo se alespoň něco naučíš, říkají často bojovníci. V případě Brazilce Cappelozzy to zřejmě platí, protože od porážky s Procházkou knockoutuje jednoho soupeře za druhým.

S Procházkou se Cappelozza potkal před 3 lety v japonské organizace Rizin. Začal dobře a trefil Jiřího tvrdým předním direktem. To ale českého samuraje paradoxně nastartovalo a v navazující divoké přestřelce doslova vystřelil Brazilce z ringu. Ten nedávno prozradil, že svému někdejšímu přemožiteli věští titul UFC.

Následující tři roky po střetu s českým bijcem pak nebyly pro Cappelozzu zrovna šťastným obdobím. Potýkal se totiž se zraněními, což ho úplně vyřadilo ze hry. Vrátil se až letos a to ve velkém stylu. V prvním kole turnaje PFL, jehož vítěz si odnese prémii milion dolarů, totiž po necelé minutě zasypal Chorvata Deliju sérií tvrdých úderů, po nichž šel k zemi. Následně vypnul i Američana DeReese a postoupil do play off.

V úvodním kole vyřazovacích bojů ho čekal Jamelle Jones. Obrovitý Američan s přezdívkou „Beast“ tři poslední soupeře tvrdě knockoutoval a bylo tedy vysoce pravděpodobné, že bodoví rozhodčí nebudou muset rozhodovat ani jeho střet s Cappelozzou. Ten byl od začátku lepší a přesnější, což vygradovalo ve druhém kole, kdy šel Jones po bleskovém jabu k zemi, kde se sbalil do krytu a Brazilec ho zasypával sprškou úderů, dokud rozhodčí zápas neukončil.

Ve finále se Cappelozza střetne opět s Chorvatem Delijou, kterého v minulosti s přehledem porazil. Pokud se mu to podaří i napodruhé, bude se moci radovat z výhry milion dolarů (více než 21 milionů korun). „Snažím se na to moc nemyslet, je to na mě velký tlak. Ale samozřejmě by to změnilo život nejen mně, ale také mé rodině,“ prozradil brazilský sympaťák v jednom z rozhovorů.

Zdroje:  tisková zpráva - PFL

Nejnovější články