Video: Bývalý Procházkův soupeř se na PFL blýskl "fotbalovým" knockoutem. Českému bojovníkovi věští titul

Video: Bývalý Procházkův soupeř se na PFL blýskl "fotbalovým" knockoutem. Českému bojovníkovi věští titul Bruno Cappelozza získal všechny svá vítězství knockouty. | zdroj: Profimedia

Brazilec Bruno Cappelozza patří mezi divácky vděčné bojovníky, jeho zápasy totiž nikdy nekončí na body. Posledního protivníka vyřídil už v půlce prvního kola.

S Procházkou se Cappelozza (nyní 12-5) potkal před 3 lety v ringu japonské organizace Rizin. Začal dobře a trefil Jiřího tvrdým předním direktem. To ale českého samuraje paradoxně nastartovalo a v navazující divoké přestřelce poslal Brazilce k zemi naopak on. Nyní svému bývalému soupeři předvídá titul UFC. "Vidím Jiřího jako favorita proti Blachowiczovi i Teixeirovi, ale možná to bude mít těžší proti Gloverovi, který má dobré takedowny. Jiřího slabina je totiž boj se zády na podlaze. Je ale zároveň strašně těžké ho na zemi udržet, takže si upřímně myslím, že se stane šampionem UFC."

Po KO prohře s českým bojovníkem následovalo pro Brazilce těžké období, potýkal se totiž se zraněními a musel podstoupit několik operací. Vrátil se až letos, kdy dostal pozvánku do heavyweight divize prestižní organizace PFL. Oba své dosavadní soupeře knockoutoval, jinak koneckonců ani vyhrávat neumí, a má skvěle nakročeno k vítězství této sezóny, které s sebou zároveň přináší prémii milion dolarů. (Pozn. PFL funguje na systému sezón a play-off podobně jako třeba NHL).

Tentokrát nastoupil proti Američanovi Muhammedovi DeReesovi, kterému naopak letošní sezóna vůbec nevychází. Cappeloza měl od začátku navrch v postoji, a když se jeho soupeř pokusil přenést boj na zem, jasně mu ukázal, že ani tudy cesta nepovede. Demonstroval také svou neskutečnou sílu, když DeReese prostě zvedl do vzduchu a mrštil s ním o zem.

Konec přišel o chvíli později, když Cappelozza rozjel doslova nekonečnou salvu úderů. DeRees se pokusil zakontrovat, ale jeho hlava jako by v ten samý moment vypověděla službu, protože jí došlo, že už těch úderů schytala moc. Než stihl mezi oba borce skočit rozhodčí, trefil rozjetý Brazilec padajícího soupeře do hlavy ještě "fotbalovým" highkickem.

Druhou výhrou si Cappelozza zajistil postup do play-off části. Tam se podruhé utká s Američanem Jamellem Jonesem, kterého v květnu knockoutoval. Na druhé straně pavouka se o postup do finále pobijí Rus Denis Goltsov a Chorvat Ante Delija. PFL je u nás nově možné sledovat na voyo.cz.

Zdroje:  Sherdog.com

Nejnovější články