Dvojnásobná olympijská šampionka Harrison se v noci v PFL pokusí přiblížit k prémii jednoho milionu dolarů

Dvojnásobná olympijská šampionka Harrison se v noci v PFL pokusí přiblížit k prémii jednoho milionu dolarů Kayla Harrison | zdroj: Getty Images

Excelentní judistka Kayla Harrison válí také v MMA a dnes v noci se bude snažit proti Cindy Dandois udržet neporazitelnost. Na tento zápas, i celý turnaj PFL 6 se můžete pohodlně podívat přes Voyo.cz.

Víkend plný MMA odstartuje už dnes v noci turnajem PFL 6. Ten nabídne především zápas dvojnásobné olympijské zlaté medailistky v judu Kayly Harrison, která se se pokusí v souboji se Cindy Dandois přiblížit k pozici šampionky v ženské lehké váze a prémii jednoho milionu dolarů.

Harrison patří momentálně na ženské scéně smíšených bojových umění k nejzajímavějším bojovnicím. Od svého vstupu do MMA totiž ještě nepoznala porážku a může se tak chlubit devíti výhrami v řadě a pouze dvě soupeřky s ní zvládly vydržet v kleci až do konce časového limitu. V roce 2019 ovládla PFL, když vyhrála šampionský pás v lehké váze a k tomu navíc milion dolarů, což by tento rok určitě chtěla zopakovat. Díky svému excelentnímu judu je Harrison postrachem v klinči i na zemi a také se svým postojem se dokázala velice dobře adaptovat na MMA.

Ne nadarmo tak kolem této neporažené bojovnice vznikl rozruch a všimlo si ji také UFC. Dana White se sice nechal slyšet, že si není jistý, jestli je na UFC připravená, a že v UFC je mnohem těžší konkurence, ale zároveň také naznačil, že jakmile bude Harrison volná a bude se cítit, že na UFC má, tak má dveře otevřené. Jelikož je Kayla Harrison přirozená lehká váha a asi by zvládla zhubnout i do pérové váhy, začaly se navíc množit názory, že by mohla být (konečně) zajímavou výzvou pro Amandu Nunes, která v UFC kraluje jak bantamové, tak pérové divizi.

Nyní však Harrison přemýšlí především nad tím, jak si poradit s nebezpečnou belgickou protivnicí. Dandois je totiž také skvělou judistkou a zápasnicí a MMA se navíc věnuje už 12 let. Za tu dobu se vyprofilovala ve skvělou zemařku, která dokáže své oponentky potrápit velice nepříjemnými submisemi, ale také skvělým ground and pound.

Dandois bude chtít navíc napravit porážku, kterou schytala letos v květnu, když na body podlehla Kaitling Young. Podle všeho se tak můžeme těšit na útočný souboj plný zajímavých zápasnických technik. Harrison půjde do tohoto duelu jako favoritka, ale podle většiny expertů jí čeká zatím nejtěžší zkouška a výhru si bude muset vydřít.

Jak tento zápas nakonec dopadne se dozvíme ostatně už dnes v noci. Celý turnaj PFL 6 začíná pět minut před půlnocí a můžete ho sledovat na českém videoportálu Voyo.cz. K souboji Harrison a Dandois by pak mělo dojít okolo 4. hodiny ráno.

Zdroje:  tisková zpráva - PFL

Nejnovější články