Dvojnásobná šampionka Nunes vyrazila do boje proti šéfovi UFC, pérovou divizi chce udržet za každou cenu

Dvojnásobná šampionka Nunes vyrazila do boje proti šéfovi UFC, pérovou divizi chce udržet za každou cenu zdroj: Profimedia

Amanda Nunes apeluje na UFC a Danu Whitea, aby ji do pérové váhy přivedli kvalitní bojovnice.

Pokud byste chtěli najít nejlepší bojovnici na světě, tak by váš ukazováček s největší pravděpodobností skončil na Amandě Nunes. Tato brazilská fighterka už tři roky drží pásy v bantamové (-61,2 kg) a pérové (-65,8 kg) divizi UFC. A to takovým způsobem, že kromě Valentiny Shevchenko nenašla za tuto dobu protivnici, která by se ji alespoň vyrovnala.

Nunes své soupeřky doslova kosí hlava nehlava, což bylo vidět například v březnovém zápase proti Megan Anderson. Ta neměla proti Amandě prakticky jakoukoliv šanci zvrátit průběh, a nakonec prohrála po pouhých dvou minutách a dominantním škrcení. I kvůli této situaci se tak začalo probírat, zda má „pérovka,“ což je nejtěžší ženská váhová třída, vůbec smysl.

Tato věc v nynější době vyeskalovala dokonce do fáze, kdy šéf UFC Dana White mluví o úplném zrušení. O tom však Nunes nechce ani slyšet. V nedávném rozhovoru pro brazilský server Combate řekla, že se organizace dostatečně nesnaží v najímání kvalitních bojovnic.

„Dana chce s touto divizí skončit, ale já jsem mu řekla, že dokud budu šampiónkou, tak ji chci nechat otevřenou,“ prozradila Nunes. „Myslím, že hlavní problém s pérovou váhou jsou talenty. V této divizi je právě teď těžké najít talentované dívky. Možná se mýlím, ale holky, které bojovaly například proti Cris Cyborg potřebovaly trochu víc. Ne že by byly špatné, ale potřebovaly na sobě více zapracovat.“

Nunes věří, že po jejím apelu organizace organizace znovu vyvine snahu na to, aby přivedla do této divize lepší bojovnice. Viděla totiž, že podobná situace proběhla i v období, kdy pérové váze vládla právě Cyborg. Ve chvíli, kdy to vypadalo, že už nebude mít žádnou konkurentku UFC dotáhlo do této divize Nunes a vše se rázem změnilo.

„Počkám, jsem si jistá, že někoho najdou,“ říká Amanda. „Udělali to i s Cris, přivedli nové dívky přímo od Boha, které věděli, jak s ní bojovat. Bojovnice z bantamu se budou chtít také přesunout, aby měli pohodlnější shazování. Je to tak pro mě lepší."

Zda se nakonec podaří Amandě udržet pérovou váhu je asi ve hvězdách. UFC už totiž dokonce zrušilo oficiální žebříček a nevypadá to, že by v této divizi vidělo budoucnost. Na druhou stranu si stále můžou stavět jméno na tom, že mají nejlepší bojovníci na světě a dvojnásobnou šampionku. Po zrušení pérové váhy by už toto tvrzení používat nemohli.

Zdroje:  Combate

Nejnovější články