Brazilská lvice Nunes dostane další kořist. V srpnu se utká s Američankou Peñou

Brazilská lvice Nunes dostane další kořist. V srpnu se utká s Američankou Peñou zdroj: Profimedia

Dvojnásobná šampionka Amanda Nunes bude v srpnu obhajovat titulový pás v bantamové váze.

Brazilská lvice a dvojnásobná šampionka UFC Amanda Nunes už zná datum své další obhajoby. Tentokráte bude bránit svůj pás z bantamové váhy. 7. srpna na turnaji UFC 265 se ji o něj pokusí obrat americká bojovnice Julianne Peña.

Ta je sice v žebříčku až na šestém místě, ale momentálně se o zápas s Nunes nikdo jiný nehlásil. Peña, která je klasickou univerzálkou má z posledních čtyř zápasů skóre 2:2 a doslova střídá prohry s výhrami. V posledním duelu se letos v lednu ukázala v tom lepším světle, když zvládla ve třetím kole uškrtit Saru McMann. Právě zde si v pozápasovém rozhovoru řekla o pozici vyzyvatelky a vedení jí vyhovělo.

S Nunes to bude mít ale extrémně těžké. Amanda je v UFC živoucí legendou a je považována za nejlepší bojovnici v historii MMA. Kromě bantamové váhy kraluje také pérové divizi. Od prohry s Cat Zingano v roce 2014 nenašla žádnou přemožitelku a drží šňůru dvanácti výher v řadě. Není proto divu, že si šéf UFC Dana White občas trochu láme hlavu, koho proti ní příště postavit.

Peña mu teď práci trochu ulehčila, ale je více než jasné, že do tohoto duelu půjde jako absolutní outsider a její šance na výhru jsou opravdu minimální. Na druhou stranu se však stále jedná o MMA, ve kterém jsme se už mnohokrát přesvědčili, že stačí jedna rána, která může rozhodnout o naprostém opaku. Otázkou je, zda to platí i pro Nunes, která svým soupeřkám obvykle nedovolí téměř nic.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články