Brazilská lvice Nunes zničila Anderson po dvou minutách a stále vládne pérové váze

Brazilská lvice Nunes zničila Anderson po dvou minutách a stále vládne pérové váze Amanda Nunes - Megan Anderson | zdroj: Getty Images

Amanda Nunes nedala Megan Anderson žádnou šanci a dál čistí pérovou divizi. Teď bude problém najít jí další soupeřku.

Titulový duel v ženské pérové váze (co-main). Amandu Nunes snad ani není potřeba nějak více představovat. Tato držitelka dvou šampionských pásů UFC (v bantamu a v pérovce) je právem označovaná za jednu z nejlepších bojovnic v historii celého MMA. Nemá slabých stránek a své soupeřky ničí z jakékoliv pozice. V případě dnešní úspěšné obhajoby by získala už dvanácté vítězství v řadě.

Megan Anderson se do dnešního zápasu dostala především díky tomu, že Brazilka zničila už skoro všechny bojovnice kolem ní. Od poslední porážky totiž tato Australanka získala „pouhé" dvě výhry, ale to jí v nynější situaci stačilo na to, aby mohla šampionku vyzvat. I za cenu toho, že do dnešního duelu nastupovala jako naprostý outsider.

A to se potvrdilo od začátku duelu. Nunes nechtěla ponechat nic náhodě a velice rychle začala rozjíždět ostré kombinace lowkicků a úderů na hlavu. Jedna z tvrdých zadních s Anderson po chvíli decentně zamávala a donutila ji zacouvat až k pletivu. To Nunes okamžitě vycítila a pustila se znovu do útoku. Megan úplně netušila, jak to zastavit a tak zvolila nouzové řešení v podobě takedownu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený mmacommunity (@mmaontherise)

Tím si ale podepsala ortel, protože Nunes okamžitě tento strh otočila ve svůj prospěch, vlezla Anderson na záda a začala jí pouštět kladiva na hlavu. Když viděla, že má protivnice dost, obtočila jí ruku kolem krku a pokusila se o škrcení. To Anderson ještě zvládla nějakým zázračným způsobem ubránit, ale Nunes potom obmotala nohy kolem jejího krku do rear trianglu a ještě jí začala páčit ruku v armbaru. To už bylo na Anderson moc a nezbylo jí nic jiného než kapitulovat.

Amanda je tak stále dvojnásobnou šampionkou a vypadá to, že chuť vítězit jí nezmizela. Otázkou však zůstává, zda bude nad kým, protože pérovou divizi vyčistila už prakticky celou a momentálně bude velice těžké ji hledat další konkurence schopnou soupeřku.

Na to, že v "pérovce" není teď moc s kým bojovat odpověděla Nunes v pozápasovém rozhovoru poměrně vtipným způsobem: "To ale není moje chyba. Mám před sebou ještě dost cílů, takže pokud chce někdo příležitost, stačí mi říct další jméno."

Vítěz: Amanda Nunes - submise (triangle armbar) - 1. kolo (2:03)

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články