Zápas Rakiće se Santosem ze židle rozhodně nezvedal. Po velice opatrném výkonu se z vítězství radoval rakouský Srb

Zápas Rakiće se Santosem ze židle rozhodně nezvedal. Po velice opatrném výkonu se z vítězství radoval rakouský Srb zdroj: Profimedia

Místo tvrdého KO a rychlého zápasu jsme se dočkali opatrné bitvy s vyčkávací taktikou.

Hlavní kartu extrémně nabitého turnaje UFC 259 zahájil brazilský bijec Thiago Santos proti srbsko-rakouskému Aleksandarovi Rakićovi. Šlo o velice důležitý zápas v polotěžké divizi, který měl nastínit, kdo by mohl v budoucnu bojovat o titul. Oba borci mají na kontě dohromady 24 KO a očekávalo se, že tento zápas na body neskončí.

Opak byl ale pravdou a kdo čekal, že do sebe oba borci naběhnou jako smyslů zbavení a budou se snažit ukončit zápas co nejrychleji, ten musel být zklamaný.

Jednalo se totiž o hodně opatrný souboj, kdy se oba dva báli udělat nějakou větší akci a vystavit se tvrdým úderům soupeře. Od začátku si borci mezi sebou drželi vzdálenost a až do půlky prvního kola padlo v podstatě jen několik lehkých lowkicků. Santos se poté odhodlal k menší přestřelce a zatlačil Rakiće k pletivu. Ten mu ale údery vrátil a znovu se zápas dostal doprostřed oktagonu, kde se nic moc nedělo. Na konci kola dal sice Santos Rakićovi tvrdý roundkick na žebra, ale nic jiného už se nestalo.

Ve druhém kole začal Rakić agresivněji a svým pohybem zatlačil Santose ke kleci. Oba ale byli znovu velice opatrní a došlo opět jen na propagační lowkicky. V půlce kola se borci svázali na kleci, kde si rozdali pár kolen a úderů na spodek a Rakić dostal od Santose dobrý hák do hlavy při rozvázání. Ke konci kola trefil ještě Rakić dobrý levý direkt a na konec přidal ještě naskočené koleno, které ale netrefil přesně.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený eFighTech (@efightech)

Ve třetím kole se Santos pokusil o takedown, ale Rakić jej okamžitě zastavil a přitiskl na klec. Za okamžik však zápas pokračoval v postoji, kde oba borci opět jen vyčkávali. Santos trefil Rakice velice tvrdým roundkickem na játra, ale ten nasadil pokerface a bez větších obtíží pokračoval v boji. S levým roundkickem našel Santos úspěch a trefoval svého soupeře lowkicky, highkicky i na žebra. Rakić se na závěr pokusil o double leg takedown, ale Santos jej ubránil a u klece mu dal pár dobrých krátkých loktů, které Rakicovi nechutnaly.

Do konce zápasu se už nic moc nestalo a nutno říct, že i přestože intenzita v zápase nechyběla a ve vzduchu bylo cítit KO, jednalo se o docela nudný zápas, kde se ani jeden bojovník pořádně neodvázal a neukázal nebezpečnou akci.

Na body nakonec vyhrál Rakić, i když zápas mohl být stejně dobře připsán i Santosovi. Rakić se nakonec mohl radovat i z hnědého pásu v BJJ, který dostal od svého trenéra.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články