Video: Připomeňte si, jak se stal Jan Blachowicz šampionem polotěžké divize, když tvrdě knockoutoval Dominicka Reyese

Video: Připomeňte si, jak se stal Jan Blachowicz šampionem polotěžké divize, když tvrdě knockoutoval Dominicka Reyese Jan Blachowicz vs. Dominick Reyes | zdroj: Getty Images

Do zápasu nastupoval jako outsider, ale odcházel se šampionským pásem. Jan Blachowicz ukázal svoji polskou sílu, kterou bude potřebovat i proti Adesanyovi.

Jan Blachowicz má pozoruhodnou kariéru. Ze svých prvních 6 zápasů v UFC jich 4 prohrál a nebyl daleko od vyhazovu. Nakonec se ale dokázal zvednout a vyhrál následujících 8 z 9 zápasů.  Do role vyzyvatele jej pasovalo rychlé vítězství na KO nad Corey Andersonem, ale jelikož se Jon Jones mezitím vzdal titulu, rozdal si to Blachowicz o titul s dalším divizním zabijákem, Dominickem Reyesem.

Reyes byl od začátku favoritem zápasu, koneckonců to byl on, kdo z velké části dominoval v souboji i samotnému Jonu Jonesovi a od titulu jej dělilo jen velice kontroverzní rozhodnutí bodových rozhodčích. Všechno bylo ale nakonec jinak a Blachowicz v zápase předvedl famózní výkon.

Reyes byl sice od začátku nebezpečný a rychlostí svého soupeře převyšoval, ale Jan byl trpělivý, uvolněný a neustále před sebou Reyese tlačil, přičemž čekal na svoji příležitost.

Velký úspěch měl Blachowicz především se svoji kombinací pravý cross – levý round kick na žebra, kterým Reyese několikrát tvrdě zasáhl a tomu tak na žebrech brzy vykvetla pořádná modřina. Na konci prvního kola začal být Reyes trochu nervózní a otěže zápasu začal přebírat sympaťák z Polska.

Druhé kolo otevřel Reyes znovu aktivně, ale Blachowicz se nenechal zviklat a rychle mu ukázal, že tohle kolo bude patřit jemu. Znovu Reyese pomalu tlačil po oktagonu a když se naskytla příležitost, útočil na něj tvrdými kombinacemi. Opět jej zasahoval svým round kickem a se stupňujícím tempem se zvyšovala také Blachowiczova tvrdost a přesnost.

Reyes byl ale pořád nebezpečný a po rychlé kombinaci trefil Blachowicze lehkým high kickem do hlavy, což ale s Polákem ani nehnulo. Naopak jej to nabudilo k útoku, kterému se ale Reyes krásně vyhnul a ještě přitom Blachowicze trefil dobrým zvedákem.

V poslední minutě se pak strhla pořádná přestřelka a Blachowicz zahnal Reyese svými údery ke kleci, přičemž mu zadním direktem zlomil nos. Přestřelka pokračovala dál a naplno se ukázala Blachowiczova tvrdost a pověstná polská síla. Reyese totiž trefil levým hákem na spánek a americkému bojovníkovi vypověděly službu jeho nohy. Začal „bruslit“ po oktagonu, čehož Blachowicz okamžitě využil a na zemi jej několika údery dobil.

Jan Blachowicz se tak stal druhým polským šampionem v historii UFC (po Joanně Jedrzejczyk) a už zítra brzy ráno jej čeká obhajoba titulu proti neporaženému šampionovi střední váhy, Israelu Adesanyovi. Hlavní karta začíná ve 4 hodiny ráno, takže tento zápas přijde na řadu kolem 6. hodiny.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články