Blachowicz na horském kole a Sterling s vrtačkou. I takto tráví bojovníci čas před velkým turnajem UFC 259

Blachowicz na horském kole a Sterling s vrtačkou. I takto tráví bojovníci čas před velkým turnajem UFC 259 Jan Blachowicz se svým týmem a svou snoubenkou. | zdroj: Getty Images

Co dělají bojovníci týden před obřím turnajem UFC 259? To zdokumentovala organizace v jednom z připravovaných videí. 

Jeden z největších turnajů v historii UFC s číslem 259 na kterém budou hned tři titulové zápasy, se uskuteční už tento víkend. Jak se bojovníci na tuto obří akci připravují se nám organizace snaží zprostředkovat na svém YouTube kanálu prostřednictvím vlogů s názvem UFC Embedded. První díl byl zveřejněn dnes v noci, tak se na něj pojďme podívat.

Šampion polotěžké váhy Jan Blachowicz se pilně připravuje v Las Vegas a jeho kolegové mu připravili malé překvapení. Polský bojovník měl totiž před týdnem 38. narozeniny, které nemohl oslavit se svojí snoubenkou a nově narozeným synem, protože ti jsou momentálně v Evropě. Od tréninkových partnerů proto dostal alespoň malý dortík, u kterého se okamžitě v žertu ujišťoval, zda se jedná o zdravou věc.

Pro trénink kardia Blachowicz spolu se svým týmem vyrazil na horských kolech do nevadských kamenitých prérií, kde trval především na dlouhé a těžké trati. Přírodu využil také pro pročištění hlavy a mentálnímu tréninku. Tento únik z civilizace si užíval opravdu hodně, což také potvrdil větou: „Podívejte se, jak je tu krásně. Žádní lidé a žádná politika.“

Jeho nadcházející soupeř, jímž je vyzyvatel a šampion střední váhy Israel Adesanya, do Las Vegas dorazil teprve nedávno a hned na letišti jeho hlavní trenér Eugene Bareman všechny instruoval, že neexistuje, aby se někdo oddělil a vyrazil do města za zábavou. Vzhledem ke koronavirové situaci přikázal, že musí být celý tým neustále pohromadě, aby nedošlo k nakažení a ohrožení zápasu.

Adesanya působil unaveným dojmem, a to i přesto, že podle svých slov celý let z Aucklandu prospal. Zmínil, že mu chybělo cestování, ale nechyběly mu letiště, čímž velice pravděpodobně narážel na dlouhé čekací doby před odbavením a následné další čekání na vydání zavazadel. Kdo někdy použil letecké služby, ten ví, jak je to vyčerpávající. Není se proto čemu divit, že jediné, co měl „Izzy“ v plánu poté, co dorazil na hotel, bylo jít okamžitě do postele a spát až do rána.

Šampionka pérové a bantamové váhy Amanda Nunes tvrdě trénuje spolu s kolegou Thiagem Santosem (který bude na turnaji UFC 259 také bojovat) v gymu American Top Teamu ve státě Florida. Přípravu Brazilce velice zpříjemňuje dcera Raegan Ann Nunes, kterou jí loni v létě porodila její dlouholetá přítelkyně Nina Ansaroff. Ratolest jí dělá tréninky podle vlastních slov o dost lehčí, protože má teď permanentně pozitivní náladu a navíc se díky ní naučila všude chodit včas.

Posledním bojovníkem, který v první epizodě odkryl část svého soukromí, je Aljamain Sterling, jenž o víkendu nastoupí v pozici vyzyvatele proti šampionovi bantamové váhy Petru Yanovi. Souboje s ruským bohatýrem už se nemůže dočkat a očekává velice zábavný fight, ve kterém bude mít šanci prověřit své schopnosti.

Kromě přípravy pracuje také s vrtačkou na úpravách druhého domova, který si v Las Vegas pořídil se svou snoubenkou. S pracemi mu pomáhá jeho kolega z UFC Merab Dvalishvili, kterého si můžete pamatovat ze zimních soubojů se zamrzlým rybníkem. O své zdraví evidentně nemá starost ani tady, o čemž svědčí jeho odvážný postoj na přenosném žebříku.  

Příprava bojovníků UFC je velice rozmanitá a tento pohled do jejich soukromí před samotnými zápasy je skutečně zajímavý. O tom se můžete přesvědčit sami v tomto videu:

 

Zdroje:  UFC Youtube

Nejnovější články