UFC tento víkend pořádá jeden z nejlepších turnajů v historii. Na co se můžete těšit?

UFC tento víkend pořádá jeden z nejlepších turnajů v historii. Na co se můžete těšit? Dva šampioni, jeden pás. Israel Adesanya se utká s Janem Blachowiczem o šampionský titul v polotěžké váze. | zdroj: Getty Images

Nabitý turnaj UFC 259 nám nabídne mimo jiné souboj neporaženého Israela Adesanyi s polským silákem Janem Blachowiczem a další 2 šampionské tituly.

O víkendu se v Las Vegas bude konat velkolepý turnaj UFC 259, kde nás čeká jedna z nejnabitějších karet za poslední dobu. Které zápasy byste si rozhodně neměli nechat ujít?

HLAVNÍ KARTA

Israel Adesanya vs. Jan Blachowicz

Největším tahákem a zlatým hřebem večera bude bezpochyby souboj dvou šampionů. Neporažený šampion střední váhy Israel Adesanya bude chtít sebrat titul v polotěžké váze polskému silákovi Janu Blachowiczovi. Pro toho se tak bude jednat o první obhajobu titulu a i když Adesanya normálně bojuje o váhu níž, rozhodně to s ním nebude mít lehké. Souboj dvou šampionů se nestává moc často a rozdílné styly obou borců slibují pořádnou válku. Vyhraje Adesanyova chytrost nebo Blachowiczova „polská síla“?

Amanda Nunes vs. Megan Anderson

Dalším titulovým zápasem, tentokrát v pérové váze něžnějšího pohlaví, bude souboj mezi šampionkou a bez nadsázky nejlepší MMA bojovnicí všech dob, Amandou Nunes a australskou bojovnicí a bývalou šampionkou organizace Invicta FC, Megan Anderson. Asi není třeba říkat, že Nunes jde do souboje jako velká favoritka, ale Anderson si myslí, že zná recept na její porážku.

Petr Yan vs. Aljamain Sterling

Třetí souboj o titul se bude odehrávat v bantamové váze, ve které kraluje ruský šampion Petr Yan. Nadvládu nad divizí mu bude chtít sebrat američan jamajského původu Aljamain Sterling. Dokáže Sterling vnutit svůj grappling skvělému boxerovi Yanovi a vezme mu tak šampionský titul? Nebo si to Yan pohlídá a pošle Sterlinga spát svými údery?

Islam Makhachev vs. Drew Dober

„Baby Khabib“ Islam Makhachev, je bratrancem slavného šampiona Khabiba Nurmagomedova a rád by po jeho odchodu do důchodu zaujal jeho místo na trůnu lehké divize. V cestě mu bude stát tvrdý thaiboxer Drew Dober, který pro KO nejde daleko. Dokáže se ale ubránit skvělému dagestánskému wrestlingu?

Thiago Santos vs. Aleksandar Rakić

Hlavní kartu začne souboj Thiaga Santose a Aleksandara Rakiće. Santos nedávno prohrál s „dědouškem“ polotěžké divize Gloverem Teixeirou a chce si tak na Rakićovi vylepšit reputaci. Rakić naopak nezastavitelně stoupá žebříčkem a poté co dal košem Jiřímu Procházkovi, jej UFC předhodilo Santosovi. Tohle bude velice zajímavý a důležitý souboj pro polotěžkou divizi.

PRELIMS

Dominick Cruz vs. Casey Kenney

Když Dominick Cruz bojuje v prelims, tak musí být jasné, že hlavní karta je extrémně našlápnutá. Tento veterán a bývalý šampion, který i přesto, že není nejmladší dělá pořád skvělé zápasy, se utká s mladou puškou Casey Kenneym, který si tak bude chtít na UFC legendě udělat jméno. Povede se mu to, nebo mu Dominátor ukáže, že ještě nepatří do starého železa?

Dominick Cruz zdroj: Getty Images

Joseph Benavidez vs. Askar Askarov

Po čtyřech neúspěšných pokusech na šampionský pás UFC v muší váze, se Joe Benavidez nevzdává a bojuje dál. Soupeřem mu bude neporažený Dagestánec Askar Askarov, který i přes svůj handicap v podobě téměř ztraceného sluchu dokázal vyhrát titul v organizaci ACB a výhrou nad Benavidezem by se z něj pravděpodobně stal budoucí vyzyvatel v muší váze.

I další zápasy méně známých jmen ale budou stát určitě za to. Zbytek turnaje bude vypadat takto:

Bantamová váha: Song Yadong vs. Kyler Phillips

Muší váha: Rogério Bontorin vs. Kai Kara-France                                                    

Slámová váha – ženy: Lívia Renata Souza vs. Amanda Lemos   

EARLY PRELIMS              

Muší váha: Tim Elliott vs. Jordan Espinosa                                                  

Polotěžká váha: Kennedy Nzechukwu vs. Carlos Ulberg                                                       

Welterová váha: Sean Brady vs.             Jake Matthews                                          

Lehká váha: Uroš Medić vs. Aalon Cruz                                          

Bantamová váha: Mario Bautista vs. Trevin Jones         

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články