Srbský 130kg cvalík brutálním tlakem udolal brněnského chřestýše Tomáše Hrona

Srbský 130kg cvalík brutálním tlakem udolal brněnského chřestýše Tomáše Hrona Tomáš Hron a Strahinja Mitrić po úžasné a vyrovnané bitvě. | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Tomáš Hron předvedl srdce válečníka. Na těžšího srbského bouchače to ale nestačilo.

V rámci jednoho ze superfightů na včerejším turnaji Oktagon Underground jsme byli svědky famózní bitvy mezi legendou českého thaiboxu a K-1, Tomášem Hronem, a srbským bouchačem Strahinjou Mitrićem.

Tomáš Hron je jedním z nejlepších postojářů v Česku a i přestože už není nejmladší, pořád má v sobě oheň a rád testuje své schopnosti proti těžkým soupeřům. A těžkého soupeře (doslova) mu i tentokrát obstarali promotéři Oktagonu. Postavili proti němu totiž srbského borce Strahinju Mitriće, který váží úctyhodných 130 kg a Hrona převážil o dobrých 25 kg. Bohužel Srbova váhová převaha se v zápase ukázala jako velký faktor.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Borci se začali hned ze začátku okopávat a Mitrić ukázal za okamžik předvedl svoji sílu, když po 20 sekundách sundal Hrona na zem svým tvrdým levým hákem a dostal jej do počítání. Hron se ale vzpamatoval a srbský bojovník do něj následně vlétl s cílem ukončit zápas co nejrychleji. Natlačil Hrona na klec a začal mu tam sypat tvrdé údery a lokty, které často procházely Hronovým dvojákem z malých rukavic.

Jenže Tomáš Hron je opravdový válečník a sice schytal mnoho tvrdých ran, ale dokázal tlaku srbského cvalíka odolat. Přitom se zaměřoval na Mitrićovu přední nohu, kterou neustále trestal vnitřními i vnějšími low kicky. V půlce kola už se Hron zase vrátil do zápasu a oba borci ukazovali divákům velice tvrdou bitvu. Na konci kola ještě Hron dostal od Mitriće eyepoke, ale rozchodil to a v posledních sekundách do sebe ještě oba bojovníci pořádně naběhli. První kolo ale bylo celkem jasně ve prospěch srbského bojovníka.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Srb pokračoval v tlaku i ve druhém kole, ale i Tomáš Hron ukazoval solidní kombinace a nepřestával svého soupeře okopávat. Jedním z úderu ale Mitrić otevřel Hronovi tržnou ránu na nose a znovu jsme byli svědky tvrdých výměn, kdy oba borci bojovali v neskutečném tempu a ani na chvíli se nezastavili. Druhé kolo už bylo mnohem vyrovnanější.

Ve třetím kole Tomáš Hron dokázal neuvěřitelně vystupňovat už tak vražedné tempo a Strahinja Mitrić mu přestával stíhat. Hron jej dobře trefoval tvrdými údery i roundkicky a nepřestával útočit i na Srbovu přední nohu. Ale i Mitrić měl své dobré momenty a neustále se snažil chodit dopředu se svými údery a ostrými lokty. Třetí kolo vyznělo ale spíše pro domácího Tomáše Hrona.

O tom, že zápas byl velice vyrovnaný hovořilo i skóre bodových rozhodčích, kde dva z nich viděli remízu a jeden výhru pro Mitriće. O vítězi tak musel rozhodnout extraround.

V tom se Mitrić znovu snažil natlačit Hrona na pletivo a hned ze začátku jej otevřel nad čelem svým ostrým loktem, čímž mu zakrvavil celou tvář. Znovu jsme byli svědky neskutečné války, kdy oba bojovníci do toho dávali úplně všechno. Bohužel pro Tomáše do toho dával Mitrić také celou svoji váhu a uměl jí velice dobře využívat. Věšel se na Hrona a trestal jej krátkými údery a lokty, přičemž šel neustále proti němu.

Oba borci předvedli famózní výkon a srdce bojovníka, ale výhru na body bral nakonec srbský bouchač Strahinja Mitrić.

Na tiskové konferenci se k zápasu Tomáš Hron vyjádřil a i přes rozbitý obličej si zápas podle svých slov užil:

"Věřil jsem si do extraroundu, to je jasné. Jeho síla byla určitě ta váha, tlačil jak tank. Co koupil, tak to všechno ustál a myslím si, že je taky dobře vymalovaný, možná i víc než já. Ale prostě tlačil, šel dopředu. Měl jsem se víc hýbat, víc bodovat. Ale šel jsem na bitku a fakt mě to bavilo, fakt jsem si to užil. Bylo to super a myslím si, že diváky to taky bavilo. Tekla krev, lítaly granáty, takže dobrý ne?"

Za nás rozhodně hodně "dobrý" a těšíme se na další "Chřestýšovo" představení.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články