Tohle byla válka! Slovenský tank Fapšo poslal českého šampiona Kozubovského třikrát do počítání

Tohle byla válka! Slovenský tank Fapšo poslal českého šampiona Kozubovského třikrát do počítání zdroj: Foto: Instagram Oktagon MMA

Jednu z nejlepších bitev večera na turnaji Oktagon Underground pro fanoušky obstarali dva mladí kohouti v podání Sebastiána Fapša a Matěje Kozubovského.

Sebastián Fapšo je teprve 20 letý talentovaný bojovník ze Slovenska, mimo jiné kickboxerský šampion organizací IAKSA a WKN a minulý rok jej měli možnost diváci vidět v rámci Oktagonu Underground, kde tehdy porazil na KO Jakuba Bahníka.

Jeho soupeřem byl 24 letý Matěj Kozubovský, který je profesionálním mistrem Evropy v Muay Thai a mistr ČR v K-1 a v Muay Thai.

Už v pátek na staredownu bylo jejich setkání hodně vyhrocené a po strkanici dokonce Fapšo daroval Kozubovskému „flákanec“. Ten se ale nenechal rozhodit a plánoval mu to vrátit v sobotu v kleci.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Zápas začal velice opatrně a oba si byli velice dobře vědomi nebezpečnosti toho druhého. Nejprve kolem sebe jen kroužili a až téměř po minutě se zápas pořádně rozjel. Kozubovský měl skvělý jab a perfektní timing a dařilo se mu Fapša dobře trefovat. Jenomže slovenský mladík měl v rukách neskutečné granáty a když se oba bojovníci střetli svými levými háky ve stejný moment, Kozubovský šel k zemi a následně i do počítání.

Fapšo cítil krev a chtěl zápas ukončit. Najel do Kozubovského a ten bojoval o přežití. Když už se zdálo, že se Fapšo trochu unavil, a že bude Kozubovský v bezpečí, znovu jej Fapšo trefil levým hákem a znovu šel Kozubovský do počítání. Během deseti sekund se opět zvládl postavit a Fapšo do něj zase najel vší silou. Matěj Kozubovský si už nemohl dovolit další chybu, protože tři počítání v jednom kole by znamenaly konec zápasu a výhru jeho soupeře. I následnou Fapšovu smršť ale Kozubovský ustál a do konce kola nedovolil Fapšovi zápas ukončit. I tak toto kolo zcela jasně vyhrál Fapšo.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Pauza ve druhém kole Kozubovskému očividně pomohla. To totiž začal aktivně a svými rychlými kombinacemi působil Fapšovi problémy. Po chvíli ale Fapšo načetl rytmus Kozubovského a začal jeho úderům skvěle uhýbat. Dokonce tak dobře, že dal ruce dolů a dělal si ze svého soupeře legraci. Jenže Kozubovského hrubě podcenil, což se mu záhy vymstilo, protože ten jej trefil skvělou kombinací tvrdých úderů a poslal Fapša do počítání. To ale Fapša spíše ještě více nabudilo, nicméně druhé kolo vyznělo ve prospěch Kozubovského.

Ve třetím kole pokračoval zápas v šílených přestřelkách, každý borec měl své momenty, ale Fapšo znovu trefil Kozubovského svým drtivým levým hákem přímo na bradu, čímž jej znovu poslal do počítání. Kozubovský se zvládl znovu vrátit do boje, ale k tomu, aby vyhrál musel Fapšu ukončit, což se mu do konce kola nepovedlo.

Mladý slovenský bojovník Sebastián Fapšo si tak připsal vítězství na body a cenný skalp proti velmi zkušenému Matěji Kozubovskému.

Zdroje:  Oktagon MMA

Nejnovější články