Ruský bojovník měl svého brazilského soupeře „na lopatě“, jenže ten jej přechytračil nevídanou submisí

Ruský bojovník měl svého brazilského soupeře „na lopatě“, jenže ten jej přechytračil nevídanou submisí Brazilec Mateus Santos láme nohu ruskému Alexandrovi Volodinovi. | zdroj: Profimedia

O tom, že kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp, se přesvědčil ruský bojovník Alexandr Volodin, kterého neobvyklou submisí převezl Brazilec Mateus Santos.

Zápas mezi ruským bojovníkem Alexandrem Volodinem a jeho brazilským soupeřem Mateusem Santosem, se odehrál uplynulý víkend v rámci nové ruské MMA organizace Open Fighting Championship. Ta pořádala Grand Prix v bantamové váze, jejíž vítěz si odveze milion rublů a jak Volodin, tak Santos se chtěli dostat do semifinále a následně si dojít pro výhru.

Volodin byl favoritem zápasu, měl za sebou 7 vítězství v řadě a jen jednu porážku, zatímco Santos se v kleci ukázal po téměř roce a půl, kdy tehdy prohrál na TKO. Jinak je ale brazilský bijec velice zkušeným bojovníkem, který měl před zápasem s Volodinem na kontě 14 výher a 6 porážek.

Samotný duel netrval moc dlouho. Santos působil agresivněji a v úvodní přestřelce povalil Volodinova na zem. Ten ale chytil Santosovu ruku a zatímco ležel na zádech, zamkl mu ruku do omoplaty. Tato páka má podobnou mechaniku jako kimura a vyvíjí na chycenou paži a rameno stejný tlak. Existuje však poměrně hodně možností, jak se z ní dostat a také proto není v profesionálním MMA moc úspěšně používána. Za celou historii UFC vedla omoplata k ukončení zápasu jen ve dvou případech.

Santos tedy nezmatkoval a místo toho, aby se snažil uniknout, sám nasadil Volodinovi nevídanou submisi. Přehodil si Volodinovu pravou nohu přes svůj krk a začal mu lámat kotník nekompromisním „toe holdem“. Netrvalo dlouho a Volodin s bolestivou grimasou v obličeji začal plácat jako zběsilý. Santos tak dokázal svého soupeře přechytračit a vyhrál za pouhých 45 sekund na velice ojedinělou submisi.

Volodin byl z výsledku zápasu dost nešťastný a není se co divit. Měl Brazilce „na lopatě“, ale sám nakonec musel zápas vzdát. Naopak Santos měl z přechytračení svého soupeře viditelnou radost a díky svým grapplerským schopnostem a chladné hlavě si vysloužil postup do dalšího zápasu Grand Prix, kde na něj v semifinále čeká kyrgyzský bojovník Alimardan Abdykaarov.

Pokud byste chtěli vědět, jak submise, kterou Santos použil na Volodina funguje, podívejte se na instruktážní video, které ji dopodrobna vysvětluje:

Zdroje:  mmajunkie.com , Sherdog.com , bjjee.com

Nejnovější články