Rekordman UFC v počtu submisí Charles Oliveira věří, že po vítězství nad Fergusonem jej čeká zápas o titul

Rekordman UFC v počtu submisí Charles Oliveira věří, že po vítězství nad Fergusonem jej čeká zápas o titul Charles Oliveira | zdroj: Profimedia

Charles Oliveira se připravuje na veledůležitý zápas proti Tonymu Fergusonovi. Ve hře je osmá výhra v řadě a také možnost titulového zápasu.

Situace v lehké váze momentálně obsahuje plno otazníků. Poslední šampion Khabib Nurmagomedov (možná) odešel do sportovního důchodu a za ním stojí dlouhá fronta bojovníků, jenž by se chtěli dostat na jeho pozici.

Dva z nich se nám představí už 12. prosince, kdy se v rámci turnaje UFC 256 postaví do oktagonu Charles Oliveira a Tony Ferguson. Ti by nám mohli napovědět alespoň o jednom z účastníků dalšího titulového zápasu. Oliveira, který dal včera rozhovor pro server MMA Fighting, v tom má dost jasno.

Kdo vyhraje tenhle zápas, tak je jasným uchazečem o titul,“ řekl. „Musím zůstat soustředěný.  Ferguson měl šňůru dvanáctí výher a proti Justinovi Gaethjemu udělal chybu, takže my chybu udělat nesmíme. Pokud zvítězím, tak budu dalším aspirantem. V tuto chvíli mám sedm vítězství v řadě a bude jich osm. A nechci to nechat v rukou rozhodčích. Už nemůžu dále čekat.

Oliveira si stále uvědomuje všechny Fergusonovi zbraně. Jeho výdrž, jeho údery, jeho nepředvídatelnost a také vynikající grappling. Přesto věří, že jeho bojové schopnosti budou lepší a může se opřít o skvělá čísla. V UFC totiž drží rekord v počtu vítězných submisí, kterých zvládl pod hlavičkou největší MMA organizace rovných čtrnáct, což je opravdu neuvěřitelné číslo.

S kým by v případě výhry bojoval o šampionský pás Oliveira netuší, ale myslí si, že Nurmagomedov už to nebude. Ví sice, kolik bojovníků oznámilo konec kariéry, aby se následně v několika měsících vrátilo a dál pokračovalo v budování svého odkazu, ale u Khabiba je to podle něj jiné a dagestánský bojovník své slovo dodrží.

Conor McGregor odešel do důchodu mnohokrát, stejně jako Paul Felder. Všichni odešli a pak se vrátili. Teď ale mluvíme o Khabibovi, jeho rodině a jeho náboženství. Ten chlap řekl, že je v důchodu. Někdo mi dokonce prozradil, že přísahal na hrobu svého otce, že už nebude v životě bojovat. Pokud je to pravda, tak je nemožné, aby se vrátil. Kdyby to udělal, tak by šel přes svá slova a přes svého otce. A pokud je pravda, že udělal to, co udělal, tak už se nevrátí. Je konec.“

Jak to nakonec v lehké váze bude se můžeme jenom dohadovat, ale pokud se Nurmagomedov opravdu nevrátí, je určitá pravděpodobnost, že se opravdu o titul popere vítěz tohoto duelu s vítězem zápasu McGregor – Poirier. Otázkou však také zůstává, co na to poslední vyzyvatel Justin Gaethje a také Michael Chandler, který už dokázal urvat šampionský pás v konkurenčním Bellatoru.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články