Král zemařů Charles Oliveira přidal další vítězství submisí, Lee odklepal a pak se divil

Král zemařů Charles Oliveira přidal další vítězství submisí, Lee odklepal a pak se divil Kevin Lee - Charles Oliveira | zdroj: Profimedia

Brazilec Charles Oliveira opanoval díky submisi hlavní zápas na domácím turnaji UFC Fight Night 170.

Catchweight (domluvená váha) a hlavní zápas večera, který se měl původně odehrát v rámci lehké váhy, ale Američan Kevin Lee nenavážil. Tento talentovaný bojovník, který naposledy smetl v prvním kole Gregora Gillespieho, má s udržováním hmotnosti dlouhodobé problémy a ohrožuje to také jeho ambice na potencionální titulový zápas. 

Perfektní zemař Charles Oliveira, který drží v UFC rekord v počtu výher pomocí submisí (13) se nakonec se svým dnešním soupeřem dohodl na kompenzaci ve formě 20 % jeho mzdy a na duel kývl. Tento Brazilec měl navíc před dnešním večerem skvělou statistiku 6 výher v řadě a naposledy porazil Jareda Gordona paradoxně díky KO.

První kolo zahájil aktivněji Oliveira, který okamžitě začal nepříjemně kopat a hned také několikrát trefil. Lee se postupně otrkal a dokázal také přijít se svou troškou do mlýna v podobě tvrdých kombinací úderů, čemuž Oliveira nakonec zabránil úspěšným strhem a na zemi se začal ihned pokoušet o heel hook. Lee se několikrát ocitl v hodně krkolomné pozici, ale pokaždé se dokázal vykroutit a ke konci rundy ještě rozdal pár ran pěstí.

Ve druhém kole si oba dva borci hned poslali několik pozdravů na hlavu a Oliveira se dokonce pokusil o naskočené koleno, kterým ale netrefil. I tak ale začal svého oponenta přivádět pod tlak a postupně i v postoji přebíral iniciativu. To se Lee rozhodl vyřešit takedownem, který se mu sice povedl, ale zároveň se málem sám dostal do arm trianglu. Zbytek druhé části jsme mohli sledovat těžké zápolení na zemi, kde se ale nikdo z bojovníku nedostal do naprosté kontroly.

Třetí kolo začalo úplně stejně energicky jako předchozí. Lee se po půl minutě souboje v postoji pokusil znovu o takedown zachycením soupeřovy nohy a opět skončil hlavou v gilotině. Oliveira začal pevně obtáčet paži kolem jeho krku a nakonec Lee i zcela jasně odklepal. V tu chvíli nastal zvláštní moment, protože i přes naprosto evidentní signál pro rezignaci se totiž na Brazilce znovu vrhl a chtěl pokračovat v boji, což mu zamezil rozhodčí. Co tím Lee sledoval se můžeme jenom domnívat. Pro Oliveiru to však znamenalo především další vítězství na zemi.

Vítěz: Charles Oliveira - submise (guillotine choke) - 3. kolo 0:28

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články