Submise, jakou jste ještě neviděli. A.J. McKee svého soupeře donutil bleskově odplácat a posunul se do finále Bellator Grand Prix

Submise, jakou jste ještě neviděli. A.J. McKee svého soupeře donutil bleskově odplácat a posunul se do finále Bellator Grand Prix zdroj: Profimedia

A.J. McKee prošel do finále Bellator Grand Prix v pérové váze jako nůž máslem. Svého posledního soupeře dokázal porazit na začátku prvního kola.

Na včerejším turnaji Bellator 253 byly k vidění skvělé zápasy a spousta dobrých ukončení před limitem. Asi nejzajímavější finiš se odehrál v rámci semifinále pyramidového turnaje v pérové váze, kde proti sobě nastoupili A.J. McKee a bývalý šampion Bellatoru Darrion Caldwell.

Oba dva začali v opačném gardu a po počáteční oťukávané se Caldwell vrhl po double leg takedownu a vzal McKeeho na zem. Tam se z guardu snažil zasypat svého soupeře tvrdými údery, ale kromě jednoho dobrého loktu si to McKee dokázal uhlídat.

Naopak se McKeemu podaři­­­la málo vídaná submise. Napasoval Caldwellovu hlavu do svého podpaží, zatímco zamkl své ruce pod Caldwellovým ramenem a začal je přitahovat k sobě. Tím vytvořil obrovský tlak na Caldwellovu krční páteř a rameno a donutil svého soupeře odplácat.

Tato submise vypadá trochu jako guilotine choke, ale má zcela jinou mechaniku, soupeř se zde neškrtí, ale jedná se o tzv. neck crank, kde je bojovník nucen odplácat v důsledku tlaku na krční páteř. Tomuto konkrétnímu neck cranku se říká „100%“ a moc často se v MMA nevidí.

A.J. McKee si díky této submisi zajistil místo ve finále turnaje a potvrdil tak svoji skvělou formu a velký talent. McKee celým turnajem projel jak nůž máslem, kdy v prvním zápase porazil Georgiho Krakhanyana na KO v prvním kole, potom porazil Dereka Campose na KO a včera si za minutu poradil s Darrionem Caldwellem.

25 letý McKee je jedním z hlavních prospektů Bellatoru a na svém kontě má 17 zápasů bez jediné porážky. Navíc je velice komplexním bojovníkem, o čemž svědčí jeho 6 knockoutů a 6 submisí, kterými zdolal své soupeře.

Ve finále turnaje o šampionský pás pérové váhy a milion dolarů k tomu, se McKee utká s vítězem duelu mezi Patriciem "Pitbullem" Freirem a Emmanuelem Sanchezem. Je však velice pravděpodobné, že si současný šampion pérové váhy "Pitbull" Freire nenechá vítězství nad Sanchezem vzít, a že se McKee utká ve finále právě s ním. Pokud by k tomu došlo, čeká nás pořádný zápas. Podívejte se, jak si Pitbull v minulém zápasu poradil se svým soupeřem:

Pitbul je v současnosti dvojitým šampionem a drží šampionský pás jak v pérové, tak i v lehké váze. A na oba dva pásy má zacíleno také McKee:

"Tohle je začátek mého začátku," řekl po zápase McKee. "Je to můj dětský sen. Napsal jsem si šek na jeden milion dolarů a těším se, až si ho proplatím. Pitbule, i pokud to nedokážeš (porazit Sancheze), tak si jdu pro svůj šampionský pás v lehké váze. Není to nic osobního, je to jen business."

Zdroje:  mmafighting.com , Bellator MMA

Nejnovější články