Prezident Bellatoru Scott Coker odmítl Andersona Silvu a láká na Grand Prix v pérové váze

Prezident Bellatoru Scott Coker odmítl Andersona Silvu a láká na Grand Prix v pérové váze zdroj: Profimedia

Scott Coker odmítl, že by chtěl Andersona Silvu mezi bojovníky Bellatoru. Zároveň navnadil fanoušky na zítřejší zápasy v pérové váze.

Kromě UFC jede v plném režimu také druhá největší organizace v USA, Bellator MMA a ani tam není nouze o zajímavé zápasy. Naposledy jste zde například mohli 5. listopadu vidět  skvělý výkon bývalého bojovníka polotěžké váhy UFC Coreyho Andersona, který ve druhém kole umlátil Melvina Manhoefa.

Podle prezidenta Bellatoru Scotta Cokera udělal Anderson hned v prvním zápase na vedení skvělý dojem a v jejich polotěžké váze by mohl velice rychle bojovat o šampionský pás. Coker si myslí, že by mu k tomu měla stačit už jen jedna výhra.

Coker bohužel také přinesl špatnou zprávu pro všechny fanoušky MMA legendy Andersona Silvy, který před nedávnem skončil v UFC. Vypadá to totiž, že se pro brazilského bojovníka, který ještě uvažuje, že by možná pokračoval v zápasení mimo UFC, nenajde místo ani v Bellatoru.

„K Andersonovi chovám obrovský respekt,“ řekl Coker pro server MMA Junkie. „Je to rozhodně jeden z nejlepších bojovníků v historii smíšených bojových umění. O tom vážně nemám pochyb. Ale momentálně jsem spokojený se soupiskami a bojovníky, které teď máme. Myslím, že toto je ode mě dostatečné prohlášení.“

Anderson Silva vs. Vitor Belfort zdroj: Profimedia

Zdá se tak, že „Spider“ Silva, pokud by nechtěl odejít do důchodu, by musel zkusit štěstí v jiných organizacích v USA. Další variantou je možný Andersonův návrat do domovské Brazílie, kde by se stoprocentně uchytil v jedné z regionálních lig nebo v BJJ organizacích.

Na závěr rozhovoru přinesl Coker také jednu velice pozitivní zprávu. Bellator se opět navrátí ke Grand Prix turnajům, což jsou turnaj ve formě pavouka o samostatný šampionský pás. Momentálně tak bude probíhat turnaj o šampionský titul v pérové váze, kde můžeme čekat v nejbližší době dva čtvrtfinálové zápasy, které se uskuteční zítra, 12. listopadu. V jednom ze zápasů se představí nynější šampion „pérovky“ Patricio "Pitbull" Freire proti Pedrovi Carvalhovi a v druhém bude bojovat Daniel Weichel s Emmanuelem Sanchezem. Vítězové těchto zápasů poté utvoří semifinálovou dvojici.

„Jsem pořádně nadšený,“ přidal Coker pozvánku při rozloučení. „Tyhle zápasy budou úžasné. Máme tu ‚Pitbulla‘ Freireho, u nějž jsem snad nikdy neviděl nudný zápas – to samé platí o Carvalhovi. Tihle chlapi vám to prostě dají. Myslím, že je to odraz naší kvality a úrovně talentů našich bojovníků v pérového váze.“

Ke konci roku nás tak čeká, i přes nepříjemnou situaci ve světě, celkem slušná nálož skvělých zápasu jak v UFC, tak v Bellatoru. My se pokusíme vám jich co nejvíce zprostředkovat, abyste mohli být maximálně v obraze o globální MMA scéně.

Zdroje:  MMA Junkie

Nejnovější články