Dana White si vyčítá, že nechal Silvu bojovat a chce, aby legendární Brazilec konečně pověsil rukavice na hřebík

Dana White si vyčítá, že nechal Silvu bojovat a chce, aby legendární Brazilec konečně pověsil rukavice na hřebík zdroj: Profimedia

Podle šéfa UFC by nikdo neměl ve 45 letech zápasit, pokud nejde o sebeobranu. Rád by tedy, aby jeden z nejlepších bojovníků definitivně odešel do důchodu.

Anderson Silva patří bezpochyby mezi nejlepší bojovníky v dějinách MMA. Nikdo však nemůže kralovat věčně a čas je neúprosný faktor. Spider však ani ve 45 letech nevypadá, že by chtěl rukavice definitivně pověsit na hřebík. A to přestože se mu v posledních zápasech nedaří. O víkendu prohrál ošklivým TKO proti Uriah Hallovi a přestože mu ve smlouvě s UFC zbývá ještě jeden zápas, Dana White už ho víckrát v oktagonu vidět nechce.

"Měli jsme dohodu. Když podepisoval smlouvu na tenhle zápas, dohodli jsme se, že bude jeho poslední," rozpovídal se na pozápasové tiskové konferenci šéf UFC. "Chovali jsme se k Adersonovi vždy s respektem a kdybyste věděli, kolik dostává zaplaceno, nadělali byste si do kalhot. Myslím, že jsme se k němu chovali jako ke členovi rodiny. Ale dnes večer jsem ho neměl nechat bojovat ten zápas."

"Z respektu k němu, je to legenda sportu i naší společnosti, jsem udělal něco, s čím nesouhlasím. Věděl jsem, že mám pravdu, a dnes se to ukázalo. Anderson Silva už by neměl nikdy bojovat," stojí si za svým White. Zároveň však přiznává, že mu nemůže bránit. "Nesnažím se mu v ničem bránit, je to dospělý chlap a může si dělat, co chce. Ale já už mu tady víckrát nedovolím bojovat, chci, aby ukončil kariéru, a doufám, že mu rodina řekne to samé, až dorazí domů."

Sám Anderson ale v pozápasovém rozhovoru připomněl, že je pro něj extrémně těžké skončit s něčím, co dělal v podstatě celý svůj život. Očividně však už ve 45 letech nemůže soupeřit s mnohem mladšími soupeři, kteří jsou právě na vrcholu svých fyzických sil. Conor McGregor správně naznačil, že je to teď o tom najít adekvátní soupeře. Koneckonců i Mike Tyson a Roy Jones Jr. se po padesátce vrátí do boxerského ringu. Například Bellator nemá se zápasy starých legend problémy a hned by se nabízelo dokončení trilogie s Chaelem Sonnenem, kterého Silva v minulosti dvakrát porazil.

"Jsem ve složité pozici, protože mi na tom chlapovi záleží. Byl s naší firmou hodně dlouho, je to legenda. Nechci na něj nadávat, ale je mu skoro 46 let a pokud si zrovna nesnažíš zachránit život nebo nebráníš svojí rodinu, tak by v tom věku nikdo neměl bojovat. Tečka," uzavřel případ Silva nekompromisně White.

Sám legendární Spider se nechtěl ukvapit a zatím se nevyjádřil. Pokud ho UFC už opravdu nenechá zápasit, pravděpodobně proběhnou jednání o vyvázání z kontraktu a následné hledání nového působiště. Bellator a ONE Championship, kde zakotvil například Vitor Belfort, budou mít o legendu určitě zájem.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články