Legendární Mike Tyson a Roy Jones Jr. se během listopadového "exhibičního" zápasu nehodlají nijak šetřit

Legendární Mike Tyson a Roy Jones Jr. se během listopadového "exhibičního" zápasu nehodlají nijak šetřit zdroj: Profimedia

Mike Tyson chce za měsíc svého soupeře v ringu vypnout. Roy Jones Jr. to tuší a rozhodně se bude bránit. Čeká nás těžká bitva dvou velkých boxerů.

V předposledním měsíci v roce nás kromě skvělých MMA turnajů čeká také jedna velká boxerská exhibice. V ní se představí bývalý držitel všech čtyř titulů těžké váhy a legendární bojovník Mike Tyson proti další legendě, Royi Jonesovi Jr., který se během své aktivní kariéry jako jediný v historii vyšplhal ze střední váhy až do supertěžké, kde následně získal titul mistra světa.

A pokud si myslíte, že 28. listopadu půjde opravdu jenom o předváděcí exhibici dvou veteránů za zenitem, tak jste na velkém omylu. Slovo "exhibice" je zde použito především z důvodu pravidel sportovní komise státu Kalifornie a oba borci chtějí ukázat, že v reálu to tak nebude. Do tohoto duelu mají v plánu jít naplno, jako kdyby šlo o regulérní soutěžní zápas.

„Pokud jdete do ringu s Mikem Tysonem, musíte myslet na to, že poslední muž, který s ním šel do exhibice, odpadl v prvním kole,“ řekl Jones Jr. na tiskové konferenci. „Pokud to nevíš, tak s tebou není něco v pořádku. Nemůžete s ním jít do ringu a myslet si, že je to exhibice. Budeme mít dvanáctiuncové rukavice a žádné chrániče hlavy. Opravdu je to exhibice? Ne, tohle je skutečné.

Evander Holyfield - Mike Tyson Tyson Holyfieldovi dokonce ukousl kus ucha. | zdroj: Profimedia

A Jonesova slova potvrdil i sám Mike Tyson, který rozhodně nejde na čaj o půl páté, a hodlá na Roye Jonese použít veškerou sílu, kterou má. „Poslouchejte, nevím, o čem to tu mluvíte. Že to není skutečný boj? My přijdeme bojovat a já doufám, že on (Jones Jr.) také přijde bojovat. To je vše, co potřebujete vědět. Mým záměrem je tam jít s nejlepšími úmysly v mém životě a zneškodnit soupeře.“

Do opozice se proti těmto plánům staví výkonný ředitel Kalifornské sportovní komise Andy Foster. Podle něj by měli bojovníci v tomto věku lidi především bavit, a ne si ubližovat, což řekl v rozhovoru pro server Boxingscene.com. „Jsou tam, aby tvrdě bojovali. Ale tohle není box v rámci mistrovství světa. Lidé by se neměli na těchto akcích knokautovat. Veřejnost by hlavně měla vidět, v jaké formě Mike a Roy stále jsou.“

Můžeme dost pochybovat, že do toho oba boxeři půjdou na půl plynu, protože i kdyby to „přehnali,“ tak je může očekávat maximálně finanční trest. A vzhledem k tomu, jaké začíná mít tento zápas od obou promo, bude předpokládaný zájem veliký a Tyson ani Jones Jr. z toho s finanční ztrátou určitě neodejdou.

Zdroje:  Boxingscene.com , tisková zpráva

Nejnovější články