Uriah Hall ve čtvrtém kole sestřelil Andersona Silvu a pak se omluvil, že mu zkazil rozlučku

Uriah Hall ve čtvrtém kole sestřelil Andersona Silvu a pak se omluvil, že mu zkazil rozlučku Uriah Hall - Anderson Silva | zdroj: Profimedia

Legendární Anderson Silva při svém posledním zápase v UFC dlouho dominoval, nakonec ale Uriahu Hallovi podlehl.

Střední váha a hlavní zápas večera. Derniéra pro legendu UFC Andersona „Spidera“ Silvu, který dokázal střední hmotnostní divizi vládnout neskutečných sedm let. Momentálně už je však tento brazilský bojovník bohužel za zenitem a z posledních sedmi zápasu hned šest prohrál. Tento fight byl poslední šancí na to, aby se s největší americkou organizací rozloučil vítězstvím.

Pro tento večer ale dostal velice obtížného soupeře. Uriah Hall držel před dnešním duelem dvě vítězství v řadě a v případě dalšího zářezu by se pro něj otevřela šance nastoupit proti některému z borců z top 9. To by pro amerického bojovníka jamajského původu, který je v současné době na 10. pozici v žebříčku, znamenalo šanci přiblížit se k vysněnému titulovému zápasu proti Israeli Adesanyovi.

První kolo bylo velice opatrné. Za první minutu a půl jsme od obou bojovníků neviděli zhola nic. Jako první se k útoku odhodlal Silva, který trefil calf kick, ale Hall mu odpověděl úplně stejným způsobem. Silva se postupně začínal rozjíždět, což potvrdil několika velice dobrými kombinacemi, ale do otevřené obrany schytal také jeden nepříjemný kontr. Ten s ním ale vůbec neotřásl a v poslední minutě ještě stihl Halla znovu rozebrat. První kolo vyznělo rozhodně pro Silvu.

Hall měl i ve druhém kole problémy dostat se do tempa a více se rozjet. Pořád nemohl najít ideální vzdálenost a Silva mu to skvělým pohybem vůbec nezlehčoval. K vidění tak byla především okopávána z obou stran, ze které vycházel lépe opět Silva. Hall sice zabíral střed oktagonu, ale stále se neměl k tomu, aby pořádně zaútočil. Většina jeho pokusů skončila v kategorii propagačních. Toto kolo vyznělo opět spíše pro Silvu.

Třetí kolo kopírovalo začátek prvního. Hodně opatrné pokusy a psychologická hra. Oba borci čekali na to, kdo se první odváží trochu víc otevřít kryt a zaútočí. Více aktivnějším byl nakonec opět Silva, který několikrát dobře trefil Halla na hlavu tvrdou přední. Když už to vypadalo, že v tomto kole neuvidíme téměř nic, tak se konečně probudil také Hall, který pravým hákem srazil Silvu na zem, kde mu okamžitě začal sázet jeden za úder za druhým a brazilského fightera zachránil od ukončení před limitem až gong oznamující konec prostřední části. Toto kolo tedy nakonec jasně pro Halla.

Do čtvrtého kola už Hall nastoupil bez respektu a dokonal dílo zkázy. Nejdřív ubránil Silvův slabý pokus o high kick a po minuté sám tvrdě zaútočil. Nejdříve vyslal hodně slušný direkt, na který ještě stačil Silva zareagovat. Hall ale v ústupu vypálil další nepříjemný úder, kterým Silvu opět poslal k zemi, kde ho začal freneticky tlouct. Rozhodčí Herb Dean po chvíli vstoupil mezi bojovníky a tento zápas ukončil.

Hall se z vítězství ani moc neradoval. Naopak mu začaly po tváři téct slzy jako hrachy, začal objímat Silvu a omlouval se mu, že ho ukončil. Brazilec ho otcovsky poplácal po zádech a odvětil mu, ať si nedělá hlavu a užije si svoje vítězství. Neskutečně dojemný moment, který velice pravděpodobně ukončil éru jedné z největších legend v UFC.

Vítěz: Uriah Hall – 4. kolo – TKO (1:23)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články