McGregor vzkazuje legendárnímu Spiderovi, ať nekončí. "Opravdoví bojovníci v sobě nikdy neztratí ten oheň!"

McGregor vzkazuje legendárnímu Spiderovi, ať nekončí. "Opravdoví bojovníci v sobě nikdy neztratí ten oheň!" zdroj: Profimedia

Zatímco šéf UFC chce, aby jeden z nejlepších bojovníků všech dob ukončil kariéru, McGregor kolegu povzbuzuje, aby pokračoval, pokud to v sobě stále má.

Uplynulé UFC Vegas 12 mělo tak trochu hořkou pachuť. Nejspíš naposledy jsme totiž v oktagonu viděli legendu jménem Anderson Silva. Ačkoliv předvedl ve 45 letech úctyhodný výkon, se silou o 9 let mladšího Halla se nemohl rovnat. Spider šel poprvé k zemi na konci třetího kola, když ho Američan zasáhl tvrdým hákem. Od prohry ho ale na poslední chvíli zachránil zvuk oznamující konec kola. Ve čtvrtém kole už ale takové štěstí neměl a soupeř rozdělanou práci v podobném stylu dokončil.

Z výhry se ale Hall nemohl pořádně radovat, protože Silva pro něj byl stejně jako pro mnoho ostatních bojovníků idolem, ke kterému vzhlížel ještě v dobách, kdy sám ani nesnil, že jednou bude bojovat v UFC. Po zápase se mu tedy omlouval.

Silva následně zůstal uprostřed oktagonu sám a loučil se, přestože o pár minut později v rozhovoru přiznal, že neví, zda to byl úplný konec jeho dlouhé kariéry. 

"Někdy je pro nás strašně těžké skončit. Ale dnes je poslední den, jsem šťastný, že tu jsem a mohl jsem udělat poslední show pro mé fanoušky a mou UFC rodinu." Odpovědi, zdali to byl úplně poslední zápas kariéry, se však vyhnul jako úderům soupeřů v dobách své největší slávy. "Nevím. Nejprve pojedu domů, probereme všechno s mým týmem a uvidíme. Je těžké říct, že to byl můj poslední zápas, protože tohle je pro mě jako vzduch. Dělal jsem to celý život, z celého srdce. Uvidíme."

Ve smlouvě s UFC má sice ještě jeden zápas, ale Dana White už ho nechce vidět znovu bojovat. Dokonce i sám Silva zmiňoval, že má se svým šéfem gentlemanskou dohodu, takže se dá očekávat, že tohle bylo skutečně jeho poslední představení v nejslavnějším oktagonu. Možnou cestou by ale mohla být jiná organizace, například Bellator nemá problémy organizovat souboje starších bojovníků mezi sebou a uplatnění tam našel třeba Fedor Emalianenko, Melvin Manhoef a další.

Zajímavý názor na věc nabídl také Conor McGregor, který na situaci nahlíží z pozice bojovníka:

"Bylo smutné to dnes večer vidět, ale říkám: pokračuj! Opravdoví bojovníci v sobě nikdy neztratí ten oheň, tak proč je nutit odcházet? Jednoduše si dej načas, abys našel adekvátní soupeře a pokračuj. Ti správní soupeři tam někde jsou pro bojovníky všech úrovní i věku. Najdi je a dělej to, co miluješ. Navždy!"

Řada jiných kolegů bojovníků se ale s legendárním Spiderem loučila jako by to skutečně byl jeho definitivní konec. V ten doufá například Ben Askren, který napsal: "Doufám, že je to Andersonův konec! Je to legenda." Milý vzkaz zanechal také polský šampion Jan Blachowicz: "Děkuji ti za každou vteřiny kouzel Andersone!"

Pravděpodobně s nejdojemnějším vzkazem přišel ale Silvův syn, který, zdá se, půjde v otcových šlépějích: 

"Mohl bych napsat 10 knih o tom, proč jsi tak skvělý chlap, otec, přítel, bojovník... a pořád by to nebylo dost. Jsem na tebe hrdý každý den, pokaždé, když někdo řekne, že jsi ho nějak inspiroval, tak tam sedím a v úžasu poslouchám, protože vím, kolik jsi tomu obětoval, aby ses tou inspirací stal.

Víte, jak se vás jako dítě všichni ptají, kdo je váš oblíbený superhrdina?

No, tak tady ho máte."

Zavzpomínat si na neskutečnou kariéru jednoho z nejlepších bojovníků všech dob můžete prostřednictvím tohoto videa z dílny UFC.

Zdroje:  UFC Youtube

Nejnovější články