Staronovým šampionem Bellatoru se stal Gegard Mousasi, který v taktické bitvě udolal Douglase Limu

Staronovým šampionem Bellatoru se stal Gegard Mousasi, který v taktické bitvě udolal Douglase Limu zdroj: Profimedia

Bellator MMA včera nabídl zápas o titul střední váhy mezi svými top bojovníky – Gegardem Mousasim a Douglasem Limou.

Douglas Lima (32-8) je bezesporu jedním z nejlepších bojovníků mimo UFC a v současné době drží v Bellatoru šampionský pás welterové divize, který před rokem vybojoval ve skvělém zápase proti Rorymu MacDonaldovi. Ze svých 32 vítězství má 14 KO a 12 submisí. Šampionský pás ve welteru mu ale byl málo, a tak kývnul na nabídku zápasit o uvolněný pás střední váhy.

Jeho soupeřem mu byl Gegard Mousasi (47-7), dnes už jedna z legend MMA, který bojoval snad ve všech větších MMA organizacích. Mousasi byl sám šampionem Bellatoru ve střední váze, ale minulý rok prohrál proti Rafaelu Lovatovi Juniorovi, který mu pás vzal, ale následně se jej musel ze zdravotních důvodů vzdát.

Bellator tak přichystal tento atraktivní zápas mezi dvěma svými hvězdami a byla z toho přehlídka technického a taktického MMA.

Gegard Mousasi vs Douglas Lima zdroj: Profimedia

Douglas Lima je znám svým tvrdým postojem a ještě tvrdšími lowkicky, kterými doslova devastuje nohy svých soupeřů. Gegard Mousasi, který je velice komplexním bojovníkem, si toho byl dobře vědom a jeho taktika byla jasná. Hned v prvním kole, poté co dostal několik Limových lowkicků, jej zatlačil ke kleci a nakonec se mu jej podařilo dostat na zem. Tam Limu kontroloval v podstatě celé kolo a obdarovával ho tvrdými lokty a údery z guardu.

Druhé kolo už bylo výrazně těsnější. Mousasi znovu kontroloval prostor oktagonu a tlačil Limu směrem ke kleci. Sice schytal pár lowkicků, ale jeho ostrý jab několikrát našel Limovu hlavu. Mousasi se pokusil o takedown, který ale Lima tentokrát ubránil a celé kolo se tak odehrálo v postoji, kde byl ale i tak aktivnější Mousasi.

Velice podobně probíhalo i třetí a čtvrté kolo. Oba borci proti sobě stáli a čekali na otevření a chybu toho druhého. Mousasi tlačil Limu zády ke kleci a ostřeloval jej jaby, Lima zase kontroval lowkicky a bránil několik Mousasiho pokusů o takedowny.

Páté kolo bylo Limovo nejlepší. Neustále trefoval Mousasiho svými tvrdými lowkicky a ty se začaly na Mousasim projevovat. Ke konci kola už toho měl Mousasi plné zuby, počkal si na jeden z Limových lowkicků a vzal jej double leg takedownem na zem. Tam mu Mousasi sice neudělal moc škody, ale kontroloval jej až do konce zápasu. Na celý duel se můžete podívat tady:

Lima doplatil na to, že měl před Mousasim až příliš velký respekt a místo toho, aby hrál svoji obvyklou hru a dostal svého soupeře pod tlak, tak se sám nechal tlačit a nedokázal Mousasiho výrazněji ohrozit. Mousasi tak nakonec zaslouženě vyhrál na body a stal se staronovým šampionem Bellatoru ve střední váze.

Vyhlášení provázel také jeden legrační moment, když ohlašovatel řekl, že "vítězem se stává dvojnásobný šampion...", Douglas Lima si myslel, že jde o něj a začal se radovat. Pak uviděl, že Scott Coker nasazuje pás Gegardovi Mousasim a uvědomil si, že se nemluví o něm. Nakonec vzal prohru se ctí a celému omylu se zasmál.

Zdroje:  Sherdog , Bellator MMA

Nejnovější články