Bellator se ukázal v Paříži. Historicky první velký MMA turnaj ve Francii slavil úspěch

Bellator se ukázal v Paříži. Historicky první velký MMA turnaj ve Francii slavil úspěch Bellator 248: Timothy Johnson - Cheick Kongo | zdroj: Profimedia

MMA bylo ve Francii až donedávna zakázané a po zrušení zákazu se šance chopil Bellator a uspořádal v Paříži povedený turnaj.

Uplynulý víkend nebyl pouze ve znamení turnaje UFC Fight Island 5, ale také Bellatoru. Druhá největší americká MMA organizace měla možnost uspořádat akci s názvem Bellator 248 and Bellator Europe 10 v Paříži.

Francouzské hlavní město tak zažilo historický milník, protože do ledna letošního roku nebylo v zemi galského kohouta MMA legalizované, tudíž platil kromě jiného také zákaz na veškeré pořádání turnajů. Jako první se této nově nabité šance ujal právě Bellator, který v pařížské AccorHotels Areně uspořádal první show ultimátních zápasů.

„Trvalo to poměrně dlouho, ale myslím, že se lidé po celém světě konečně dočkali velkých zápasů ve Francii,“ oznámil prezident Bellatoru Scott Coker na pozápasové tiskové konferenci. „Jsme vůbec první významnou organizací, která sem přijela. Nazývám to „finální metou,“ a dnes večer to mělo obrovský úspěch.“

„Byla to opravdu pocta. Chtěli tu být i jiné organizace, ale to, že tato země jako první spolupracovala s námi, je samo o sobě vypovídající. Byl to náročný proces, ale jsem rád, že jsme to dokázali. To, že budeme zapsáni v historických knihách jako první velká MMA Show ve Francii je pro nás vítězství.“

A že se turnaj opravdu povedl dokazují také sestřihy, které Bellator zveřejnil na svém twitterovém účtu. Můžete tak vidět skvělý takedown v provedení Madse Burnella a následné TKO, neskutečný patnáctý triumf Alana Omera v prvním kole nebo spektakulární „flying knee,“ domácího borce Yvese Landa.

Pro Bellator to byl v Evropě pro letošní rok poslední turnaj, ale podle Cokera se organizace v příštím roce jistojistě vrátí. „Již máme zvolené další datum pro AccorHotels Arenu, ale uvidíme, jak bude pokračovat situace s Covidem. Máme ohromné množství zahraničních a evropských bojovníku, které musíme stále zaměstnávat, ať už bojují tady (v Evropě), a nebo ve Státech.

Zdroje:  MMA Junkie , Bellator Twitter

Nejnovější články