Dvojnásobný šampion Bellatoru Patricio Freire sestřelil Carvalha za pouhé 2 minuty a postoupil do semifinále Grand Prix

Dvojnásobný šampion Bellatoru Patricio Freire sestřelil Carvalha za pouhé 2 minuty a postoupil do semifinále Grand Prix zdroj: Profimedia

Patricio Freire stále dominuje pérové váze Bellatoru, což dokázal i v dnešním zápase, v němž si hravě poradil s Pedrem Carvalhem.

Čtvrtfinále Grand Prix Bellatoru v pérové váze mezi dvojnásobným šampionem Patriciem „Pitbullem“ Freirem a Pedrem Carvalhem nabídlo krásný zápas, který nabral velice rychlý spád a o vítězi rozhodlo hned první kolo.

Pro Freireho byla ve hře dvojnásobná motivace, protože v každém zápase nebojuje pouze o postup, ale dává všanc svůj šampionský pás, o který může i v rámci tohoto turnaje ve formě pavouka po porážce přijít.

Dnes v noci se o to pokusil Carvalho, který před zápasem držel sérii šesti výher v řadě a vynikal především skvělým bojem na zemi, ale ani v postoji se nemusel za nic stydět. Pouhá 3 vítězství z celkových 11 se u tohoto portugalského bojovníka rozhodovala až u bodových rozhodčích.

A zápas začal pěkně zhurta. Carvalho se okamžitě natlačil do středu oktagonu, kde se ale spíše snažil bránit, což se mu úplně nedařilo, protože inkasoval několik tvrdých legkicků. Když ho pak Freire trefil levým hákem následovaným slušnou pravačkou, tak se Carvalhovi podlomily nohy a skončil na zemi.

Patricio Freire - Pedro Carvalho Patricio Freire - Pedro Carvalho | zdroj: Profimedia

Tam se na něj Freire vrhl a pokusil se nasadit guillotine choke. Tohle škrcení mu ale moc nevyšlo, takže se raději vrátil zpátky na nohy. Carvalho využil této šance a následoval svého oponenta zpátky do postoje. Během chvíle však inkasoval tvrdou pravou zadní a levý hák a znovu se poroučel k zemi. Freire už ani nepokračoval v dobíjení, protože mu při pohledu do tváře soupeře bylo jasné, že je konec.

„Je téměř nemožné dostat pravačkou na bradu a zůstat stát a já to věděl,“ řekl Freire po zápase. „Carvalho je opravdu tvrdý, což jsem čekal. Je hodně dynamický, takže se nemůžu dočkat, až s ním budu zase bojovat.“

Freire nyní bude v cestě za hlavní výhrou, která činí 1 milion dolarů, čelit v semifinále Emmanuelu Sanchezovi, který ve druhém čtvrtfinále proti Danielu Weichelovi neponechal vůbec nic náhodě. Celý zápas naprosto dominoval a i přesto, že nedokázal svého soupeře ukončit před limitem, tak si připsal naprosto jednoznačné vítězství na body (49-45, 49-45, 49-45).

Vítěz: Freire – 1. kolo – TKO (2:10)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články