Šampion Blachowicz věří, že bude prvním, kdo porazí Adesanyu, dokonce předpovídá finální techniku

Šampion Blachowicz věří, že bude prvním, kdo porazí Adesanyu, dokonce předpovídá finální techniku Jan Blachowicz - Thiago Santos, UFC Prague | zdroj: Profimedia

Israel Adesanya zatím proplouvá MMA kariérou neporažen a míří ke hvězdám. Polský šampion ale věří, že jeho síla "Stylebendera" zastaví.

Nynější šampion polotěžké váhy Jan Blachowicz je zvyklý být outsiderem. Není divu, na začátku se mu v UFC příliš nedařilo a z úvodních šesti zápasů odcházel čtyřikrát jako poražený. Další prohra by tehdy pravděpodobně znamenala vyhazov, ale „Princ z Těšína“ následně obrátil kormidlo a vydal se vítězným směrem. Sen o titulové šanci ale sympatickému Polákovi na UFC v Praze zničil Brazilec Thiago Santos, když ho na začátku třetího kola ukončil. Janek se ale dokázal oklepat, aktivoval „legendární polskou sílu“ a vydal se opět na steč.

Pod jeho tvrdými údery padl bývalý šampion Luke Rockhold a porážku z roku 2015 tvrdě oplatil i favorizovanému Corey Andersonovi. Když pak loni šampion polotěžké váhy Jon Jones ohlásil, že odchází do heavyweight divize, dostal Blachowicz vytouženou šanci pobít se o uvolněný titul. Do souboje s Dominickem Reyesem (pozn. Příští soupeř Jiřího Procházky) ale opět nastupoval jako obrovský outsider. Výsledek? Technické KO ve druhém kole a Polsko mohlo oslavovat nového krále.

„Vždycky jsem outsider a vždycky nakonec zvítězím,“ nechal se polský šampion slyšet pro MMA Fighting. „Věřím, že až vyhraju tenhle zápas, tak mi lidé začnou věřit a budou mě respektovat.“

„Potom, co jsem porazil Rockholda, taky jsem byl outsider, přišel za mnou jeden chlapík a povídá: děkuji ti, kamaráde, díky tobě jsem teď bohatý muž. Zeptal jsem se ho, co se stalo, a on mi prozradil, že vyhrál 50 tisíc dolarů (více než milion korun). Je milé slyšet něco takového. Po zápase s Adesanyou možná někdo také vyhraje velké peníze,“ dal Blachowicz k dobru úsměvnou historku ze zákulisí.

Šampion střední váhy Israel Adesanya ale bude nejspíš tvrdý oříšek. V MMA má zatím 20 výher a ještě v tomto sportu nepoznal chuť porážky. Zároveň jeho sebevědomí roste s každým dalším zápasem, i proto se rozhodl opustit bezpečné vody své divize a pokusí se získat druhý titul o váhu výš. Nijak se netají ani svými následujícími plány, které obsahují těžkou váhu a souboj s Jonem Jonesem, který by nejspíš trhal rekordy ve sledovanosti.

Blachowicz kvality svého nadcházejícího soka uznává, zároveň ale věří, že bude prvním, kdo mu do statistik vepíše porážku. V hlavě si prý polský šampion představuje levý highkick ve druhém kole. Nechává ho chladným i to, že ho nigerijský rodák dost přehlíží. „Je mi jedno, co si teď myslí, jestli mě respektuje nebo ne, jestli si myslí, že až mě porazí, tak půjde do těžké váhy. Nezajímá mě to. Já jen chci jít do toho zápasu v nejlepší možné formě a porazit ho. To je všechno, co mám teď hlavě.“

Za velkou výhodu považuje Jan to, že se souboj odehraje v jeho váhové kategorie, na kterou je už zvyklý. „Zažije něco jiného, než co poznal předtím, protože v polotěžké divizi je všechno jiné. Síla i rychlost.“

Kdo nakonec odejde jako vítěz a šampion polotěžké váhy se dozvíme již 7. března na nabitém UFC 259, kde budou k vidění další dvě titulové bitvy. Nezastavitelnou Amandu Nunes vyzve Megan Anderson a sibiřský válečník Petr Yan bude svůj trůn bránit před Aljamainem Sterlingem.

Zdroje:  MMA Fighting , Full Mount MMA

Nejnovější články