Adesanya nebo Blachowicz? Joanna Jedrzejczyk předvídá očekávaný souboj šampionů

Adesanya nebo Blachowicz? Joanna Jedrzejczyk předvídá očekávaný souboj šampionů zdroj: Profimedia

Joanna Jedrzejczyk vidí u svého polského kolegy a kamaráda Jana Blachowicze velké změny, zároveň však miluje Adesanyův styl boje.

Nová sezóna UFC se nezadržitelně blíží a hned první čtvrtina roku nám nabídne několik velikých zápasů. Jedním z nich bude březnový titulový duel polotěžké váhy mezi šampionem Janem Blachowiczem a jeho vyzyvatelem, Israelem Adesanyou, který už dokázal ovládnout střední divizi a brousí si zuby na další pás.

Tento souboj už je delší dobu pod drobnohledem fanoušků i mnoha osobností a plno z nich se předhání v tipech a rozborech, jak by mohl dopadnout. Do tohoto zástupu se připojila také dlouholetá Blachowiczova kamarádka a bývalá šampionka slámové váhy UFC Joanna Jedrzejczyk.

Polská bojovnice by ráda fandila svému krajanovi, ale zároveň je trochu na vážkách, protože obdivuje také styl zápasení krále střední váhy. „Jan má co ztratit a Adesanya ne,“ řekla Jedrzejczyk pro Youtube kanál serveru South China Morning Post. „Adesanya je šampionem v jiné váhové třídě – nižší třídě - a bude bojovat o Janův pás.“

„Jan je větší, silnější. Bude to velmi zajímavý zápas. Jan má sílu ve svých úderech a ve svých kopech na játra. Ale víte. Adesanya je neskutečně flexibilní a strašně nepředvídatelný. Miluji Adesanyu a moc ráda koukám na to, jak bojuje.“

Jedrzejczyk se i proto neodvážila přímo tipovat, ale vypadá to, že i přes své obrovské sympatie k Adesanyovi, nakonec bude věřit více svému polskému kolegovi. Ten je podle ní ve skvělé formě a dokázal zapracovat i na svojí mentální stránce, která mu v minulosti dělala problémy. Nyní díky tomu drží osm vítězství z posledních devíti zápasů.

„Viděla jsem, v jakém laufu byl Jan Blachowicz proti Reyesovi. Znám se s Janem už asi 15 let a dokonce jsem s ním pár dnů před tímto duelem mluvila a cítila jsem ten rozdíl. Byl ve správném čase na správném místě. Cítím, jak zesílil nejen fyzicky, ale co je důležité, tak taky psychicky. A to nemůžete zastavit. Vidím v něm tuto změnu.“

Rozhodně se jedná o zajímavé shrnutí obou soupeřů. Jak tento zápas doopravdy dopadne se dozvíme už 5. března. My se těšíme především na to nejkvalitnější MMA a na večer, na který by se nemuselo dlouho zapomenout. A jaký výsledek odhadujete vy? Podělte se s námi o své tipy v komentářích pod článkem.

Zdroje:  YouTube SCMP MMA

Nejnovější články