Israel Adesanya hodlá jít za Jonesem klidně i do těžké váhy. "Profackuji mu obličej," prohlašuje neporažený šampion střední váhy

Israel Adesanya hodlá jít za Jonesem klidně i do těžké váhy. "Profackuji mu obličej," prohlašuje neporažený šampion střední váhy Israel Adesanya | zdroj: Profimedia

Israel Adesanya si klade opravdu velké cíle. Chce být držitelem pásu ve střední i polotěžké divizi a poté porazit Jona Jonese v nejtěžší váhové kategorii. 

Poté co se Jon Jones rozhodl ukončit kralování v polotěžké divizi a hledá novou motivaci v těžké váze, druhá nejtěžší váhová kategorie zažívá nevídanou situaci - po letech vlády Jonese a Daniela Cormiera, sedí na trůnu polský bijec Jan Blachowicz. Stojaté vody populární divize chce navíc rozčeřit neporažený šampion střední váhy Israel Adesanya, který se možná dočká od Dany Whita dárku v podobě titulové šance ve váhové kategorii do 93,5 kilogramů. 

Jan Blachowicz (27-8) v sedmatřiceti letech vystoupal na sportovní Olymp, když v druhém kole ukončil Dominicka Reyes a stal se právoplatným šampionem polotěžké váhy UFC. Ačkoliv je divize plná hladových vlčáků, Dana White svolil, že k první obhajobě vyzve Blachowicze právě neporažený rodák z Nigérie Israel Adesayna (20-0). Tato zpárva nepotěšila především Glovera Teixeiru, který v sobotu ukončil Thiaga Santose a po páté výhře v řadě se dostal na jasnou pozici vyzyvatele.

“Dano, ale no tak. Máš tady staříka a chceš dát titulovou šanci Adesanyovi? Vyhrál jsem pět zápasů v řadě a věř mi, že porážet tyhle mladíky, není nic jednoduchého,” postěžoval si brazilský 41 letý veterán Teixeira po výhře nad Thiago Santosem.

Glover Teixeira - Thiago Santos Glover Teixeira - Thiago Santos | zdroj: Profimedia

Dana White na tiskové konferenci prohlásil, že Robert Whittaker po výhře nad Jaredem Cannonirem dostal nabídku na titulový souboj ve střední váze, ale odvetu s Adesanyou odmítl. Proto vyslyšel prosby nigerijského rodáka a chce mu dát příležitost, stát se prvním zápasníkem, který drží současně titul ve střední i polotěžko váze. Nestárnoucí Teixeira ale Danu Whitea svým výkonem natolik ohromil, že je možné, že vyšoupne Adesanyu a o pás polotěžké váhy se nakonec utká s Blachowiczem.

Mezitím si Jan Blachowicz momentálně užívá pozici právoplatného šampióna a na Twitteru si rýpl do Jonese a varuje sebevědomého Adesanyu.

"Proč Jones odešel do těžké váhy? Protože se mě bojí. Pro Adesanyu jsem příliš velký a silný, čeká ho opravdu těžký zápas," prohlásil polský bijec.

Jan Blachowicz Šampion polotěžké váhy Jan Blachowicz. | zdroj: Getty Images

Dana White se navíc nevzdává myšlenky, uspořádat super zápas Jones vs. Adesanya. Jeden z nejlepších bojovníků historie se s Adesanyou popichuje již delší dobu a prezident UFC, je vzájemnému souboji velmi nakloněn.

“Pokud Israel získá titul v polotěžké váze, chci ho vidět s Jonesem,” prozradil White na tiskové konferenci.

Sebevědomý Adesayna se nejdominantnější šampiona v dějinách UFC rozhodně nebojí a půjde za ním i do těžké váhy:

“Jsem na něj připraven. Pořád nemá domluvený žádný zápas, ne? Žvaní o tom, že potřebuje čas, aby si zvykl na těžkou divizi, přitom poslední deset let vykládá, jak dokáže porazit jakoukoliv těžkou váhu. Bla, bla, bla.” 

Israel Adesanya zdroj: Profimedia

“Získám titul v polotěžké váze a když nebudu mít dalšího soupeře, vrátím se do střední divize, kde jsem pánem. Pokud ale Jones získá pás v těžké divizi, půjdu tam a titulu ho zbavím. To by bylo skvělé. Půjdu po něm a profackuji mu obličej,” prohlásil Adesanya a potvrdil, že duel s Jonesem myslí opravdu vážně. 

Vypadá to, že ať situace dopadne jakkoliv, rok 2021 nabídne skvělé souboje souboje. Král střední váhy se možná utká o titul šampiona polotěžké divize, zatímco nejdominantnější šampion v historii polotěžké váhy zkusí své štěstí ve váze do 120 kilogramů. Pak tu máme zástup nadějných bojovníků v třiadevadesáti kilogramech, mezi které patří i český samuraj Jiří Procházka. Český reprezentant vyzve v únoru Dominicka Reyese a pokud vyhraje, může se stát dalším titulovým vyzyvatelem, ať už bude pás držet polský šampion nebo neporažený Israel Adesanya. 
Zdroje:  BJPenn.com

Nejnovější články